+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Dodano : 19.12.2017

BETLEHEMSKO SVIJETLO STIGLO U NAŠU ŽUPU

U treću nedjelju došašća navečer u 17.00 sati u župnoj crkvi je bilo klanjanje „PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU“. Pjevanje na klanjanju je predvodio župni zbor iz župe Jalžabet, a zajedno s njima je došao i župnik vlč. Josip Vodiović. Na klanjanju uz mnoštvo vjernika su bili prisutni mons. Antun Perčić, generalni  vikar naše biskupije i vlč. Ivan Vugrinčić, župnik u Gornjem Mihaljevcu.
Nakon klanjanja katolički skauti su donijeli betlehemsko svijetlo u župnu crkvu te je pročitana poruka mira. Vjernici su tada zapalili svoje svijeće od betlehemskog svijetla.
Uslijedila je procesija prema župnom dvoru, a tu se još priduržio i vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici.
Po dolasku u park župnog dvora gdje je postavljena  prigodna adventska rasvjeta i jaslice mons. Antun Perčić imao je prigodni nagovor i blagoslovio čitavo mjesto i župu. Župni zbor iz Jalžabeta otpjevao je nekoliko adventksih pjesama.
Pored jaslica djeca Osnovne škole Sveti Martin na Muri imali su svoje štandove i prigodnu ponudu. Također je školski zbor imao kraći duhovni program uz recitacije i adventske pjesme.
Nakon duhovnog programa svi prisutni okrijepili su se toplim čajem,kolačima, koje su donijela školska djeca i klipićima koji su bili dar župnog karitasa. Uz brojne vjernike bile su prisutne i učiteljice iz Osnovne škole, načelnik Općine Dražen Crnčec, njegov zamjenik Martin Srša i drugi.
Treća nedjelja došašćća je nedjelja karitasa, te smo svi članovi župnog karitasa posebno obilježili ovaj dan dolaskom na svete mise, na klanjanje, molitvu pored  jaslica, a svojom zauzetošću počastili  smo naše goste iz Jalžabeta i ostale uzvanike.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...