+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Dodano : 19.12.2017

BETLEHEMSKO SVIJETLO STIGLO U NAŠU ŽUPU

U treću nedjelju došašća navečer u 17.00 sati u župnoj crkvi je bilo klanjanje „PRESVETOM OLTARSKOM SAKRAMENTU“. Pjevanje na klanjanju je predvodio župni zbor iz župe Jalžabet, a zajedno s njima je došao i župnik vlč. Josip Vodiović. Na klanjanju uz mnoštvo vjernika su bili prisutni mons. Antun Perčić, generalni  vikar naše biskupije i vlč. Ivan Vugrinčić, župnik u Gornjem Mihaljevcu.
Nakon klanjanja katolički skauti su donijeli betlehemsko svijetlo u župnu crkvu te je pročitana poruka mira. Vjernici su tada zapalili svoje svijeće od betlehemskog svijetla.
Uslijedila je procesija prema župnom dvoru, a tu se još priduržio i vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici.
Po dolasku u park župnog dvora gdje je postavljena  prigodna adventska rasvjeta i jaslice mons. Antun Perčić imao je prigodni nagovor i blagoslovio čitavo mjesto i župu. Župni zbor iz Jalžabeta otpjevao je nekoliko adventksih pjesama.
Pored jaslica djeca Osnovne škole Sveti Martin na Muri imali su svoje štandove i prigodnu ponudu. Također je školski zbor imao kraći duhovni program uz recitacije i adventske pjesme.
Nakon duhovnog programa svi prisutni okrijepili su se toplim čajem,kolačima, koje su donijela školska djeca i klipićima koji su bili dar župnog karitasa. Uz brojne vjernike bile su prisutne i učiteljice iz Osnovne škole, načelnik Općine Dražen Crnčec, njegov zamjenik Martin Srša i drugi.
Treća nedjelja došašćća je nedjelja karitasa, te smo svi članovi župnog karitasa posebno obilježili ovaj dan dolaskom na svete mise, na klanjanje, molitvu pored  jaslica, a svojom zauzetošću počastili  smo naše goste iz Jalžabeta i ostale uzvanike.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...