+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Dodano : 26.06.2018

MISA ZA DOMOVINU – DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI

U ponedjeljak 25.06. svečano smo obilježili „DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI“.  Svečano obilježvanje je započelo slavljem svete mise uz nazočnost zamjenika općine Martina Srše, potpredsjednika županijske skupštine međimurske županije Franju Makovca, nekoliko općinskih vijećnika, hrvatskih branitelja i ostalih vjernika.
Na misnom slavlju župnik je sve pozvao da svatko da svoj osobni doprinos u izgradnji domovine, te da ne budemo oni koji će suditi, već oni koji će  raditi i poticati na dobro. Misno slavlje je završilo hrvatskom himnom.
Poslije misnog slavlja ispred spomen ploče poginulim braniteljima kod kipa Sv. Martina biskupa bila je  molitva i polaganje  cvijeća i svijeća, a pjevači su pjevali pjesmu „Bože čuvaj Hrvatsku“.

SVIMA ČESTITAMO DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI!

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...