+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Dodano : 12.04.2017

MISA ZA STARIJE I NEMOĆNE

U nedjelju na blagdan Cvjetnice u župnoj dvorani naše župe, a u organizaciji našeg župnog karitasa, bilo je druženje sa starijim i nemoćnim osobama. Druženje je započelo slavljem svete mise u 16.00 sati. Misu je služio vlč. Josio Horvat, umirovljeni svećenik. U nadahnutoj propovijedi sve je potaknuo da slijede Isusa Krista u svojem životu i onda kada treba nositi križ. Nakon propvijedi zajedno sa domačim župnikom sviima je podijeljen sakramenat bolesničkog pomazanja. Po završetku mise domači župnik se svima zahvalio te pozvao na ustrajnost u vjeri i u starim danima našeg života. Misno slavlje pjevanjem su uzveličali pjevači mješovitog zbora.
Poslije misnog slavlja je bilo prigodno druženje i zakuska. Svi su dobili na poklon uskrsna jaja koja je izradila „Udruga žena iz Hlapičine“ te ih donirala.
Posebna zahvala ide djelatnicima župnog karitasa na čelu sa voditeljicom gospođom Dragicom Kirec.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...