+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Dodano : 20.04.2019

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

Kad je prošla subota, u zoru prvoga dana u tjednu, Marija iz Magdale i druga Marija krenule su posjetiti Isusov grob. U tom je trenutku nastao veliki potres. Jedan je anđeo Gospodinov sišao s nebesa, približio se grobu, odvalio grobni kamen i sjeo na njega… Ženama je rekao: “Ne bojte se! Znam da tražite razapetog Isusa. On nije ovdje! Uskrsnuo je kako je rekao! Dođite i vidite mjesto gdje je bio položen, zatim krenite žurno i recite učenicima njegovim: ‘Uskrsnuo je od mrtvih i, eto, pred Vama ide u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti'” (Mt 28, 1-7).

Krist je uskrsnuo od mrtvih … Ako je zbog jednoga čovjeka došla smrt, onda će zbog jednoga Čovjeka doći i uskrsnuće od mrtvih. I kao što svi umiru u Adamu, tako ćemo svi primiti u Kristu život (1 Kor 15, 20-22).

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...