+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr
Župa Sveti MArtin na muri

Župni ured

 

ŽUPNI URED ŽUPE SVETOG MARTINA BISKUPA
SVETI MARTIN NA MURI
TRG SVETOG MARTINA 1


www.svetimartin-zupa.hr


IBAN:HR1723600001102492946


Župnik: gosp. prečasni Mladen Gorupić


mail: ured@svetimartin-zupa.hr


+385 40  868 133

UREDOVNO VRIJEME ŽUPNOG UREDA
Župni ured otvoren je svim vjernicima za sve njihove pastoralne potrebe, informacije, razgovor i potrebitu dokumentaciju i slično.

U župni ured dobro je došao svaki čovjek dobre volje!

Budući da vjernici rade u različitim smjenama na poslu, nema određenog radnog vremena župnog ureda, već je župnik na raspolaganju vjernicima uvijek.

U slučaju sprovoda, bolesničkog pomazanja, hitnih slučajeva
ili dogovora možete nazvati i na telefon.

U slučaju kada netko treba župnika, a on nije u uredu, jer je možda u posjetu bolesnicima, župljanima, na sprovodu, ima obaveze u dekanatu ili je na sastanku u biskupiji i slično, pokušajte se ravnati prema rasporedu svetih misa, pa će Vam župnik rado posvetiti vrijeme prije ili poslije svete mise.

Papa Franjo kaže slijedeće o Euharistji (svetoj misi):

Euharistija zajedno s krštenjem i potvrdom, zauzima središnje mjesto u “kršćanskoj inicijaciji” i predstavlja izvor samoga života Crkve. Iz toga sakramenta ljubavi, naime, proizlazi svaki autentični hod vjere, zajedništva i svjedočenja. Nećemo nikada moći dovoljno zahvaliti Gospodinu za dar koji nam je dao euharistijom!

To je tako veliki dar i zbog toga je važno ići na misu nedjeljom. Idemo na misu ne samo zato da molimo, već da primimo pričest, taj kruh koji je tijelo Isusa Krista koji nas spašava, oprašta nam, sjedinjuje nas s Ocem. Lijepo je to činiti! I svake nedjelje idemo na misu, jer je to dan Gospodinova uskrsnuća. Zato je nedjelja tako važna za nas. I s euharistijom osjećamo tu pripadnost Crkvi, Božjem narodu, Božjem Tijelu, Isusu Kristu.

MIR I BOŽJI BLAGOSLOV!