+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KATOLIČKI SKAUTI DONIJELI BETLEHEMSKO SVJETLO U ŽUPU SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 22.12.2019

KATOLIČKI SKAUTI DONIJELI BETLEHEMSKO SVJETLO U ŽUPU SVETI MARTIN NA MURI

Na četvrtu nedjelju došašća navečer u 17.00 sati u župnoj crkvi sv. Martina biskupa bilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Nakon klanjanja katolički skauti donijeli su betlehemsko svjetlo. Nakon prigodne molitve o betlehemskom Svjetlu prisutnim vjernicima su betlehemskim svjetlom upalili svijeće koje su ponije kućama.
Prigodna molitva: „Evo tebe, Betlehemsko svjetlo. Evo Tebe, Svjetlo Isusovo. Dolaziš nam rasvijetliti tame naših srdaca. Dolaziš nam pokazati put, istinu i život. Evo Tebe, Betlehemsko svjetlo. I ove godine kucaš na vrata naših srdaca moleći da te pustimo u te naše stanove. Da i u našem životu sve činiš novo. Dođi, Svjetlo, rasvijetli nam putove kojima hodamo. Pomozi nam prepoznati laži umotane u najsjajnije omote koji nas katkad obmane.
Pomozi nam, Betlehemsko svjetlo, da ljubimo istinu. Da se zla klonimo, dobru da se priklanjamo. Svijetli jako, jako i snažno. Učini da tvoj sjaj odagna sjene koje su se nadvile nad našu Domovinu. Potakni naše političare da više ljube narod koji ih izabra na tako časnu i odgovornu dužnost. Neka svi oni koji imaju moć donositi odluke, čine to uz Svjetlo i na Svjetlu.
Neka živa Crkva bude Crkva Svjetla, Crkva radosti, jer eto, Svjetlo ju je htjelo, Svjetlo ju je očuvalo kroz sva stoljeća, Svjetlo će ju dovesti do konačnog ispunjenja u onaj dan kada Svjetlo obasja cijelu Zemlju. Učini, Svjetlo, da postanemo zemlja radosnih ljudi koji će znati u malim stvarima prepoznati veličinu tvoje ljubavi.
Dođi, Betlehemsko svjetlo, dođi u svaki naš dom, u svaku našu obitelj i blagoslovi ju blagoslovom mira. Mira kojeg može dati samo onaj koji je istinski mir i ljubav sama – Isus Krist.
Tražimo Te, Svjetlo i molimo za Tebe. Vapimo za darovima koje nam donosiš i tako nesebično pružaš. Posebno Te molimo, Svjetlo, dotakni srca svih onih koji će i ove posebne dane biti osamljeni, zakrili sjajnim svojim plaštem ljubavi sve one bolesne, žalosne i ranjene. Tebi, Svjetlo, je sve moguće.
Oprosti nama malenima vjerom što se više ne pouzdasmo u Tebe, Svjetlo. I daj da nadolazećim malim Isusom i u nama se rodi plamen Njegove ljubavi upaljen Svjetlom. Daj da gorimo. Da se ne bojimo izgoriti za smisao. Kada izgorimo, onda nestanemo, a tek kada nestanemo ćemo u Svjetlu Isusa, istinski : nastati. Daj Svjetlo, da tako i bude“.

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....