+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

60. obljetnica braka Ignaca i Terezije Stojko iz Hlapičine

Dodano : 21.05.2015

obljetnica braka ignaca i terezije stojko

Danas je gotovo prava rijetkost pronaći bračni par koji slavi 60 godina braka. Ipak, ima i takvih slučajeva, a jedan takav je u selu Hlapičina, filijali župe sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri. Riječ je o Ignacu i Tereziji Stojko, r. Špoljarić, koji su u subotu 16. svibnja proslavili svoju dijamantsku obljetnicu zajedničkog života, kojeg su, usprkos svim životnim iskušenjima, nevoljama i teškom životu proveli i još uvijek provode zajedno u sreći i ljubavi.
Jedino što čovjek može osjetiti u ovom trenutku je zahvalnost Bogu za sve godine koje su prošle. Jer danas se ipak lakše živi u odnosu na neka vremena koja su Ignac i Terezija živjeli u svojoj mladosti. Terezija je svoj talent glasa darovala Bogu, pjevajući u župnom zboru više od 50 godina. Zajednička molitva koja krasi ovaj bračni par sigurno je donijela ploda. Imaju šestero djece (Marijan, Marija, Mirko, Andrija, Nana i Biserka), te su ponosni i na 17 unučadi i 3 praunučadi. Jedan od njih, Kristijan Stojko, odazvao se na duhovni poziv u svećeništvu i sad vrši službu župnog vikara u župi Sesvetski Kraljevec. Veliku zahvalu uputili su i župniku koji ih prati svojom molitvom i podrškom.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...