+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

OPROŠTAJ OD ŽUPNIKA IVANA HERCEGA

Dodano : 15.11.2020

OPROŠTAJ OD ŽUPNIKA IVANA HERCEGA

U nedjelju 15.11.2020. u župi Sveti Martin na Muri bio je oproštaj od dosadašnjeg župnika Ivana Hercega.
Župnik je služio tri svete mise u 7.30 sati u župnoj crkvi, u Hlapičini u crkvi sv. Ane i pored župne kuće (farofa) na otvorenome. Na svim misama je župnik svima zahvalio na svemu i pozvao na daljnju molitvu za njega, za župu i za novog župnika.
Prije završnog blagoslova na misi u Hlapičini riječi zahvale izrekao je predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak i predstavnici crkvenog zbora u Hlapičini.
Na misi na otvorenome pored župne kuće riječi zahvale izrekli su načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, ravnateljica Osnovne škole Sveti Martin na Muri Petra Novinščak, predsjednik lovačkog društva „Trčka“ Dragutin Bohnec, predstavnici župnog vijeća i karitasa, predstavnici starijih pjevača, predstavnici zbora mladih, predstavnici ministranata, predstavnici kursilja, predstavnik DVD-a Lapšina, predstavnici DVD-a Sveti Martin na Muri i  predstavnici župnih zvonara.
Nakon svih zahvala zbor mladih uz solo dionice Dominika Padarića otpjevao je pjesmu “Bregi”, autora Zlatka Kraljića, a glazbu je napisao Branko Jalšovec.

Župnik nije mogao zadržati suze, ali je citirao psalam „Prepusti Gospodinu putove svoje i On će sve voditi” (Ps 37,5). Naglasio je da nas Bog uvijek vodi dobrim putem.

Župnik je svoju zahvalu izrekao slijedećim riječima:
Bog u našem životu s nama ima razne planove. Tako sam ja došao i u župu Sveti Martin na Muri. Prošlo je predivnih 20 godina koje sam proveo u župi Sveti Martin na Muri i za to zahvaljujem dragom Bogu.
Sada idem u župu Presvetog Trojstva u Nedelišće, gdje sam također pozvan širiti Božju istinu i ljubav.
Želio bih zahvaliti svim župljanima župe Sveti Martin na Muri, župnom pastoralnom i ekonomskom vijeću, župnom karitasu, djeliteljima svete pričesti,  ministrantima, čitačima, vjeroučiteljima, svim svećenicima i časnim sestrama koji su rodom iz župe Sveti Martin na Muri, svim pjevačima – od djece, mladih do starijih, mladima, djeci, starijima, orguljašima, odnosno voditeljima zborova, domaćici, župnim zvonarima, zvonarima u Kapelščaku i Hlapičini, svima koji su pomagali u župnom vinogradu,  svim udrugama koje djeluju na području župe, Općini Sveti Martin na Muri,  mjesnom odboru Hlapičina, Gradu Mursko Središće, Međimurskoj županiji,  Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri, područnoj školi Hlapičina, dječjim vrtićima koji djeluju na području župe, svim poduzetnicima i donatorima naše župe, hvala mojoj obitelji koja je bila uz mene, posebno sestri Ani i njezinoj obitelji koja živi na području ove župe, hvala i svim medijima koji su pratili rad naše župe – RADIO 105, MEĐIMURSKE NOVINE, LIST MEĐIMURJE, MURALIST, EMEĐIMURJE, RADIO 1, HRVATSKOJ TELEVIZIJI I HRVATSKOM RADIU, WEB MASTERU I OSTALIMA MEDIJIMA, svima koji su sudjelovali u snimanju svetih misa kada se nisu smjele služiti sa vjernicima i svim ostalim pojedincima koje možda nisam ovdje naveo.
Hvala i varaždinskoj biskupiji koja je podržavala aktivnosti u našoj župi posebno biskupima – blagopokojnom Marku Culeju, mons. Josipu Mrzljaku – biskupu u miru i sadašnjem biskupu mons. Boži Radošu.
Svatko  je dao određeni doprinos za župu Sveti Martin na Muri.
Hvala svima na molitvama kojim ste me pratili tijekom moje službe u župi Sveti Martin na Muri.
Trudio sam se koliko sam mogao i znao uz Božju pomoć i milost. Također oprostite za one trenutke kada sam možda nešto i krivo učinio. Molite i dalje za ovu župu, za sebe, za mene, za novog župnika, za sve…
Neka Vas sve zajedno prati Božji blagoslov i snaga Božje milosti!
JOŠ JEDNOM SVIMA HVALA NA SVEMU!

 

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...