+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE KRIZMANIKA I PRVOPRIČESNIKA

Dodano : 06.12.2018

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA
ZA RODITELJE KRIZMANIKA I PRVOPRIČESNIKA

U srijedu 05.12. u župnoj dvorani župe Sveti Martin na Muri održana je adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika naše župe, ali bili su prisutni i ostali čija djeca nisu prvopričesnici ili krizmanici, također i nekoliko vjernika iz ostalih župa.  Duhovnu obnovu je vodila časna sestra  dr.sc. Ozana Krajačić, koja je rodom iz naše župe, a trenutno je na službi u župi Sesvete.
Na početku duhovne obnove župnik je sve prisutne pozdravio i pozvao na otvorenost prema Božjoj Riječi.
Tema ove duhovne obnove bila je  „Tri vjernička stava u molitvi Anđeo Gospodnji“.
U toj molitvi sestra Ozana obuhvatila je tri koraka vjere: stav vjere, milost kršćanskog života te aktivno slušanje i  razmišljanje.
Na temelju te molitve naglasila ja kakav stav trebamo imati u molitvi. Posebno je naglasila važnost osluškivanja, jer u molitivi i Bog nama govori, a ne samo mi njemu. Razmatranje je završila riječima: “Isuse učitelju, trebam te!” Potom je uslijedila lagana glazba i tišina gdje je svatko osobno osluškivao glas Božji.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...