+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE KRIZMANIKA I PRVOPRIČESNIKA

Dodano : 06.12.2018

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA
ZA RODITELJE KRIZMANIKA I PRVOPRIČESNIKA

U srijedu 05.12. u župnoj dvorani župe Sveti Martin na Muri održana je adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika naše župe, ali bili su prisutni i ostali čija djeca nisu prvopričesnici ili krizmanici, također i nekoliko vjernika iz ostalih župa.  Duhovnu obnovu je vodila časna sestra  dr.sc. Ozana Krajačić, koja je rodom iz naše župe, a trenutno je na službi u župi Sesvete.
Na početku duhovne obnove župnik je sve prisutne pozdravio i pozvao na otvorenost prema Božjoj Riječi.
Tema ove duhovne obnove bila je  „Tri vjernička stava u molitvi Anđeo Gospodnji“.
U toj molitvi sestra Ozana obuhvatila je tri koraka vjere: stav vjere, milost kršćanskog života te aktivno slušanje i  razmišljanje.
Na temelju te molitve naglasila ja kakav stav trebamo imati u molitvi. Posebno je naglasila važnost osluškivanja, jer u molitivi i Bog nama govori, a ne samo mi njemu. Razmatranje je završila riječima: “Isuse učitelju, trebam te!” Potom je uslijedila lagana glazba i tišina gdje je svatko osobno osluškivao glas Božji.

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....