+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

Dodano : 15.12.2017

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA I KRIZMANIKA

U utorak  12. i srijedu 13. prosinca održana je adventska duhovna obnova za roditelje prvopričesnika i krizmanika naše župe. Prvi dan je bilo za roditelje prvopričesnika, a drugi dan za roditelje krizmanika.
Obnova je započela u 19.00 sati u župnoj dvorani, a vodio ju je domači župnik. Nakon uvodnog pozdrava voditelj je sve prisutne pozvao na otvorenost prema Božjoj Riječi, posebno u ovom vremenu kada se pripremamo za blagdan rođenja Isusa Krista, našega Spasitelja.
Advent je pun ponuda, ali postoji opasnost da se zadržimo samo na izvanjskoj ponudi koja ne dotiče naše srce i koja se temelji samo na potrošnji.
Župnik je pročitao potom odlomak iz evanđelja po Marku, gdje nas Ivan Krstitelj poziva da pripravimo put Gospodinu, te je na temelju toga održao prigodnu kaehezu.
Slijedeći tjedan je u našoj župi velika sveta ispovijed, stoga je župnik održao ispit savjesti na temelju pojma grijeh s pozivom na obraćenje.
Duhovna obnova je završila u župnoj crkvi klanjanjem.

Pročitajte još

Proslavili proštenje presvetog srca Isusovog

U petak 7. lipnja 2024. godine svečano smo proslavili proštenje presvetog srca Isusovog. U našoj župnoj crkvi nalazi se oltar presvetog srca Isusovog. U kanonskoj vizitaciji iz 1784. g. navodi se da je sjeverna kapela Srca Isusova podignuta 1783.g. Prije misnog...