+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Bdijenje uoči blagdana Velike Gospe

Dodano : 14.08.2012

U utorak navečer  14. kolovoza uoči blagdana Velike Gospe u župnoj crkvi je započela misa bdijenja. Misu je služio domači župnik. Župnik je sve pozvao na molitvu i zagovor Presvetoj Bogorodici. Posebno je naglasio važnost vjere u uskrsnuće tijela. Mariju je Bog uzeo na nebo i dušom i tijelom, stoga smo svi pozvani učvrstiti svoju vjeru, kako molimo u vjerovanju, u uskrsnuće tijela.

Nakon misnog slavlja bila je procesija sa upaljenim svijećema  i Majkom Božjom, koju je nosio bogoslov Krisitjan Stojko, prema župnom dvoru. Pored župnog dvora nalazi se bina gdje će biti misa na blagdan Velike Gospe i postolje gdje postavljen kip Majke Božje. Tijekom procesije zbor je predvodio pjevanje marijanskih pjesama. Nakon postavljanja kipa Majke Božje uslijedila je molitva krunice.

Na kraju molitve i pjesme župnik je na sve zazvao Božji blagoslov i pozvao na ponovno okupljanje slijedećeg dana.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...