+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BL. ALOJZIJE STEPINAC PREPORUČIVAO JE OVU MOLITVU DA SE IZBAVIMO OD ZLA

Dodano : 15.04.2020

BL. ALOJZIJE STEPINAC PREPORUČIVAO JE  OVU MOLITVU DA SE IZBAVIMO OD ZLA

Osim Papine molitve protiv Zloga, bl. Alojzije Stepinac je molio i sljedeću molitvu, kao privatni egzorcizam, svakog jutra i večeri. Preporučivao ju je i drugima, posebno župnicima, poglavarima zajednica, obitelji… s blagoslovljenim raspelom u ruci i živom vjerom. Evo i te molitve: „Ova molitva je nadasve aktualna danas u eskalaciji zla. Moli je i ti kad si u bilo kojoj potrebi s čvrstom vjerom i križem u ruci:

† U ime Boga Oca, † U ime Boga Sina, † U ime Boga Duha Svetoga, † U ime Isusa Krista jedinoga Gospodara i Spasitelja našega, † U ime preblažene Djevice Marije Njegove i naše Majke: zapovijedam ti, Sotono, i svaki oholi, lakomi i bludni duše, duše srdžbe, mržnje i svake zle volje; duše tjeskobe, straha, malodušnosti i očaja; duše laži, prijevare, zavisti i ljubomore i svakog drugog zla, da odstupiš od mene (od ove kuće, od moje obitelji, od ovog skupa, od ove zajednice, od moje župe, od moje biskupije, od moga naroda, od te i te (ime) osobe, od cijeloga svijeta, itd.) i dadeš mjesto Duhu Svetomu Utješitelju! (križajući se križem † na sve četiri strane): Evo križa Gospodnjega, bježite stranke protivnikove, pobijedio je lav iz plemena Judina, korijen Davidov, aleluja! (i poljubi Križ)

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...