+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGDAN BEZGREŠNOG ZAČEĆA BDM PROSLAVLJEN I KOD POKLONCA U GORNJEM KONCOVČAKU

Dodano : 10.12.2019

BLAGDAN BEZGREŠNOG ZAČEĆA BDM PROSLAVLJEN
I KOD POKLONCA U GORNJEM KONCOVČAKU

Unatoč prohladnom i kišovitom vremenu blagdan Bezgrešnog začeća BDM je svečano proslavljen i u Gornjem Koncovčaku kod poklonca Bezgrešnog začeća BDM.
Misu je predslavio mons. Antun Perčić, arhiđakon međimurski. Uz arhiđakona i domačeg župnika bili su prisutni vlč. Tomislav Leskovar, vlč. Josip Horvat i vlč. Tomislav Antekolović.
Poklonac se nalazi na imanju obitelji Srpak Stanka i Nade i oni su ga dali podići.
Mons. Perčić naglasio je važnost blažene djevice Marije, ali i sve prisutne pozvao da slijede njezin primjer u slušanju Božje Riječi. Potaknut prvim čitanjem spomenuo je što se događa kada čovjek sagriješi. Kada čovjek sagriješi udaljava se od Boga. Bez obzira što se čovjek udaljio od Boga, Bog dolazi čovjeku kao druga božanska osoba – Isus Krist, te nas spašava, zaključio je arhiđakon.
Pjevanje na misi su predvodili stariji pjevači.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...