+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA U HLAPIČINI I MOLITVA KRUNICE

Dodano : 22.05.2019

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA
U HLAPIČINI I MOLITVA KRUNICE

Uz crkvu sv. Ane i kapelicu sv. Križa, u Hlapični se nalazi i kapelica Presvetog Trojstva. Tijekom povijesti kapelica je u više navrata obnavljana. Zadnja obnova je započela 2011. godine kada je obnovljeno krovište, fasada i napravljena drenaža, to je bila donacija poduzeća „Milena-Gradnja“ iz Hlapičine.
Zadnjih tjedan dana je obnova završena. Napravljena je kompletna nova stolarija od hrasta – prozori, vrata, šarapoljke. To je donacija grada Mursko Središće.
Unutranje ličilačke radove je napravio i donirao Valentin Žignić, dok su žene iz Hlapičine uredile unutrašnjost i okoliš same kapelice.
U utorak 21. svibnja navečer u 19.00 sati župnik je obnovljenu kapelicu blagoslovio i predvodio molitvu krunice. Nakon blagoslova bilo je prigodno druženje.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...