+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA U HLAPIČINI I MOLITVA KRUNICE

Dodano : 22.05.2019

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE PRESVETOG TROJSTVA
U HLAPIČINI I MOLITVA KRUNICE

Uz crkvu sv. Ane i kapelicu sv. Križa, u Hlapični se nalazi i kapelica Presvetog Trojstva. Tijekom povijesti kapelica je u više navrata obnavljana. Zadnja obnova je započela 2011. godine kada je obnovljeno krovište, fasada i napravljena drenaža, to je bila donacija poduzeća „Milena-Gradnja“ iz Hlapičine.
Zadnjih tjedan dana je obnova završena. Napravljena je kompletna nova stolarija od hrasta – prozori, vrata, šarapoljke. To je donacija grada Mursko Središće.
Unutranje ličilačke radove je napravio i donirao Valentin Žignić, dok su žene iz Hlapičine uredile unutrašnjost i okoliš same kapelice.
U utorak 21. svibnja navečer u 19.00 sati župnik je obnovljenu kapelicu blagoslovio i predvodio molitvu krunice. Nakon blagoslova bilo je prigodno druženje.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...