+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE U VRHOVLJANU

Dodano : 28.05.2017

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE U VRHOVLJANU

U nedjelju 28. svibnja poslije podne u 17.00 sati u Vrhovljanu domači župnik predvodio je molitvu krunice kod kapelice Gospe Lurdske u Vrhovljanu, a nakon molitve krunice blagoslovio je obnovljenu kapelicu te svima zahvalio koji su pomogli kod obnove ove kapelice.
Uz mnoštvo mještana Vrhovljana i Sv. Martina na Muri bilo je i vjernika iz ostalih sela. Također je bio prisutan novi načelnik Općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Prilikom molitve krunice i blagoslova župni zbor je predvodio pjevanje.
Nakon blagoslova bilo je prigodno druženje u vatrogasnom domu kojeg su pripremili mještani Vrhovljana i jednim dijelom Sv. Martina na Muri uz tehničku podršku DVD-a Sveti Martin na Muri.

Kapelica „GOSPE LURDSKE“ sagrađena je oko 1830. godine. Nekada je služila kao grobnica. Prilikom tijelovske procesije služi kao druga postaja. Za vrijeme pobožnosti križnog puta po čitavoj župi ispred kapelice je prva postaja križnog puta. Ove godine na blagdan Gospe Lurdske molili smo krunicu u kapelici.
Kapelica je bila obnavljana zadnji put 2000. godine, ali tada nije bilo obnovljeno krovište. Protekla dva mjeseca kapelica ja nanovo obnovljena: obnovljeno je krovište, limarija, nanovo su oličeni prozori, vrata, unutrašnjost kapelice i kompletna fasada.
Radove na obnovi krovišta i limarije izvelo je poduzeće „STRNAD GRADITELJSTVO“ iz Sv. Martina na Muri, a ličilačke radove poduzeće „SLIKA“ Stanka Padarića iz Vrhovljana.
Radove na obnovi kapelice zajedno su financirali Općina Sveti Martin na Muri te mještani Vrhovljana i jednim dijelom Svetog Martin na Muri.
HVALA SVIMA!

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...