+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE U VRHOVLJANU

Dodano : 28.05.2017

BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE U VRHOVLJANU

U nedjelju 28. svibnja poslije podne u 17.00 sati u Vrhovljanu domači župnik predvodio je molitvu krunice kod kapelice Gospe Lurdske u Vrhovljanu, a nakon molitve krunice blagoslovio je obnovljenu kapelicu te svima zahvalio koji su pomogli kod obnove ove kapelice.
Uz mnoštvo mještana Vrhovljana i Sv. Martina na Muri bilo je i vjernika iz ostalih sela. Također je bio prisutan novi načelnik Općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Prilikom molitve krunice i blagoslova župni zbor je predvodio pjevanje.
Nakon blagoslova bilo je prigodno druženje u vatrogasnom domu kojeg su pripremili mještani Vrhovljana i jednim dijelom Sv. Martina na Muri uz tehničku podršku DVD-a Sveti Martin na Muri.

Kapelica „GOSPE LURDSKE“ sagrađena je oko 1830. godine. Nekada je služila kao grobnica. Prilikom tijelovske procesije služi kao druga postaja. Za vrijeme pobožnosti križnog puta po čitavoj župi ispred kapelice je prva postaja križnog puta. Ove godine na blagdan Gospe Lurdske molili smo krunicu u kapelici.
Kapelica je bila obnavljana zadnji put 2000. godine, ali tada nije bilo obnovljeno krovište. Protekla dva mjeseca kapelica ja nanovo obnovljena: obnovljeno je krovište, limarija, nanovo su oličeni prozori, vrata, unutrašnjost kapelice i kompletna fasada.
Radove na obnovi krovišta i limarije izvelo je poduzeće „STRNAD GRADITELJSTVO“ iz Sv. Martina na Muri, a ličilačke radove poduzeće „SLIKA“ Stanka Padarića iz Vrhovljana.
Radove na obnovi kapelice zajedno su financirali Općina Sveti Martin na Muri te mještani Vrhovljana i jednim dijelom Svetog Martin na Muri.
HVALA SVIMA!

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...