+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENOG ŠPOLJARIĆEVOG PILA

Dodano : 24.09.2019

BLAGOSLOV OBNOVLJENOG ŠPOLJARIĆEVOG PILA

Na inicijativu još jedine žive unuke Terezije, u nedjelju 22. rujna 2019. uz prisutnost obitelji, rodbine i ostalih župljana, blagoslovljen je križ – pil koji već sto godina blagoslivlja mnoge prolaznike, otkad ga je djed Martin Špoljarić (1861. – 1945.) 1919. godine „na diku Božju“ podigao kao zahvalu za spašeni život.
Naime, na Martina se srušilo drvo, a on je ispod njega ostao živ. Ne ostvarivši želju da u zahvalu za spašeni život hodočasti u Svetu Zemlju radi Prvog svjetskog rata koji je tih godina trajao, odlučio je podignuti križ na svojoj njivi, koji je svima nama danas ostao vidljivo svjedočanstvo njegove vjere. Zahvalna Martinu, obitelj i dalje održava ovaj križ. Nakon blagoslova obnovljenog križa i molitve krunice koju su predvodili župnik vlč. Ivan Herceg i  vlč. Kristijan Stojko, župnik u Ivancu, okupljeni su se uputili na druženje u društveni dom u Hlapičini.

vlč.Kristijan Stojko

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...