+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

BLAGOSLOV OBNOVLJENOG ŠPOLJARIĆEVOG PILA

Dodano : 24.09.2019

BLAGOSLOV OBNOVLJENOG ŠPOLJARIĆEVOG PILA

Na inicijativu još jedine žive unuke Terezije, u nedjelju 22. rujna 2019. uz prisutnost obitelji, rodbine i ostalih župljana, blagoslovljen je križ – pil koji već sto godina blagoslivlja mnoge prolaznike, otkad ga je djed Martin Špoljarić (1861. – 1945.) 1919. godine „na diku Božju“ podigao kao zahvalu za spašeni život.
Naime, na Martina se srušilo drvo, a on je ispod njega ostao živ. Ne ostvarivši želju da u zahvalu za spašeni život hodočasti u Svetu Zemlju radi Prvog svjetskog rata koji je tih godina trajao, odlučio je podignuti križ na svojoj njivi, koji je svima nama danas ostao vidljivo svjedočanstvo njegove vjere. Zahvalna Martinu, obitelj i dalje održava ovaj križ. Nakon blagoslova obnovljenog križa i molitve krunice koju su predvodili župnik vlč. Ivan Herceg i  vlč. Kristijan Stojko, župnik u Ivancu, okupljeni su se uputili na druženje u društveni dom u Hlapičini.

vlč.Kristijan Stojko

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....