+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ČLANOVI NAŠEG ŽUNOG KARITASA SUDJELOVALI NA SUSRETU VODITELJA I SURADNIKA ŽUPNIH KARITASA

Dodano : 27.01.2019

ČLANOVI NAŠEG ŽUNOG KARITASA SUDJELOVALI NA SUSRETU VODITELJA I SURADNIKA ŽUPNIH KARITASA

Susret voditelja i suradnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije, u organizaciji Caritasa Varaždinske biskupije, održan je u subotu 26. siječnja u Varaždinu.
Susret je započeo svetom misom u varaždinskoj katedrali koju je predvodio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, ujedno i predsjednik Hrvatskog Caritasa. S biskupom Mrzljakom svetu misu su slavili mons. Antun Perčić, generalni vikar te predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije, zatim preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije, vlč. Zoran Gložinić, župnik u Ivancu, vlč. Mario Križanac, župnik u Reki, vlč. Marko Rac, župnik u Đurđevcu te vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskoga biskupa.
Na početku misnog slavlja biskup je rekao kako susret Caritasovih župnih suradnika započinje svetom misom, jer je upravo euharistija izvor i središte svakog kršćanskog djelovanja, pa tako i onog karitativnog.
U homiliji, biskup je podsjetio na nedavnu proslavu Božića te radost zbog dolaska Boga među ljude i utjelovljenja Božje riječi, dok nakon božićnog vremena počinjemo razmišljati kako je ta Božja riječ dalje rasla u svijetu. Što se po njoj kasnije događalo te kako je ona prihvaćena ili neprihvaćena u svijetu.
Tema ovogodišnjeg susreta voditelja i suradnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije bila je “Vjeroučiteljski i pastoralni rad među Romima na području Varaždinske biskupije”, o kojoj je govorila vjeroučiteljica Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije.
Na kraju predavanja svoje je životno svjedočenje prepuno topline i emocija s prisutnima podijelila Patricija Oršoš, učenica šestog razreda Osnovne škole Petrijanec.
Nakon predavanja uslijedila je predaja pismenih izvješća, uz otvoren i konstruktivan razgovor, a susret je završio u Caritasovoj Pučkoj kuhinji zajedničkim objedom.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...