+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ČLANOVI NAŠEG ŽUNOG KARITASA SUDJELOVALI NA SUSRETU VODITELJA I SURADNIKA ŽUPNIH KARITASA

Dodano : 27.01.2019

ČLANOVI NAŠEG ŽUNOG KARITASA SUDJELOVALI NA SUSRETU VODITELJA I SURADNIKA ŽUPNIH KARITASA

Susret voditelja i suradnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije, u organizaciji Caritasa Varaždinske biskupije, održan je u subotu 26. siječnja u Varaždinu.
Susret je započeo svetom misom u varaždinskoj katedrali koju je predvodio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, ujedno i predsjednik Hrvatskog Caritasa. S biskupom Mrzljakom svetu misu su slavili mons. Antun Perčić, generalni vikar te predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije, zatim preč. Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije, vlč. Zoran Gložinić, župnik u Ivancu, vlč. Mario Križanac, župnik u Reki, vlč. Marko Rac, župnik u Đurđevcu te vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskoga biskupa.
Na početku misnog slavlja biskup je rekao kako susret Caritasovih župnih suradnika započinje svetom misom, jer je upravo euharistija izvor i središte svakog kršćanskog djelovanja, pa tako i onog karitativnog.
U homiliji, biskup je podsjetio na nedavnu proslavu Božića te radost zbog dolaska Boga među ljude i utjelovljenja Božje riječi, dok nakon božićnog vremena počinjemo razmišljati kako je ta Božja riječ dalje rasla u svijetu. Što se po njoj kasnije događalo te kako je ona prihvaćena ili neprihvaćena u svijetu.
Tema ovogodišnjeg susreta voditelja i suradnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije bila je “Vjeroučiteljski i pastoralni rad među Romima na području Varaždinske biskupije”, o kojoj je govorila vjeroučiteljica Kristina Čačić, tajnica Povjerenstva za pastoral Roma Varaždinske biskupije.
Na kraju predavanja svoje je životno svjedočenje prepuno topline i emocija s prisutnima podijelila Patricija Oršoš, učenica šestog razreda Osnovne škole Petrijanec.
Nakon predavanja uslijedila je predaja pismenih izvješća, uz otvoren i konstruktivan razgovor, a susret je završio u Caritasovoj Pučkoj kuhinji zajedničkim objedom.

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....