+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

COVID19 – nove mjere i preporuke

Dodano : 21.11.2020

Slijedom novih strožih nužnih epidemioloških mjera za vjerska okupljanja i obrede propisano je sljedeće: U zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m2 neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obvezu da na ulazu u objekt bude jasno istaknuta obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu.

Župni redari koji će na ulazu u crkvu paziti na obavezno nošenje maski, upotrebu dezinficijensa prilikom ulaska u crkvu, kao i pomoći vjernicima da zauzmu označeno mjesto u crkvi, zauzimajući najprije ona mjesta koja su najviše udaljena od glavnog ulaza, odnosno najbliža oltaru.

Ukoliko je riječ o članovima iste obitelji, koji i inače dijele zajednički stambeni prostor, moguće je da budu zajedno, ali moraju poštivati predviđeni razmak prema drugim osobama.

Ukoliko se u crkvi popune sva mjesta, ostale vjernike koji dođu, a kojima nije moguće doći na drugu misu, zamolite da ostanu vani i da prate misu putem razglasa.

Župnik: vlč. Mladen Gorupić

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...