COVID19 – nove mjere i preporuke

Slijedom novih strožih nužnih epidemioloških mjera za vjerska okupljanja i obrede propisano je sljedeće: U zatvorenim prostorima broj prisutnih osoba se ograničava s obzirom na veličinu prostora, na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 m2 neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obvezu da na ulazu u objekt bude jasno istaknuta obavijest o najvećem mogućem broju osoba koje istovremeno mogu biti prisutne u objektu.

Župni redari koji će na ulazu u crkvu paziti na obavezno nošenje maski, upotrebu dezinficijensa prilikom ulaska u crkvu, kao i pomoći vjernicima da zauzmu označeno mjesto u crkvi, zauzimajući najprije ona mjesta koja su najviše udaljena od glavnog ulaza, odnosno najbliža oltaru.

Ukoliko je riječ o članovima iste obitelji, koji i inače dijele zajednički stambeni prostor, moguće je da budu zajedno, ali moraju poštivati predviđeni razmak prema drugim osobama.

Ukoliko se u crkvi popune sva mjesta, ostale vjernike koji dođu, a kojima nije moguće doći na drugu misu, zamolite da ostanu vani i da prate misu putem razglasa.

Župnik: vlč. Mladen Gorupić

 

Skip to content