+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

CRKVA SV. ANE U HLAPIČINI: KONCERT KLASIČNE GLAZBE – SIMON SOBOČAN I GOSTI

Dodano : 15.07.2017

CRKVA SV. ANE U HLAPIČINI: KONCERT KLASIČNE GLAZBE – SIMON SOBOČAN I GOSTI

U četvrtak 13. srpnja u crkvi Sv. Ane u Hlapičini održan je koncert klasične glazbe. Nastupili su: Simon Sobočan (klarinet), Danije Oto (klavir), Žana Sobočan (flauta), Špela Horvat (klavir) i Patrik Zamuda (klavir).
Izvođene su bile skladbe poznatih skladatelja: W.A. Mozart – Koncert za klarinet u A – duru, A.F. Doopler – Hungarische fantasie pastorale, F. Chopin – Grande valse brillante, J. Brahms – Sonata za klarinet i klavir u f – molu.
Organizator ovoga koncerta, Simon Sobočan, rođen je 24.02.1991. u Čakovcu, a živi u Lapšini (naša župa). Nakon Osnovne škole upisuje Srednju glazbenu školu u Varaždinu, u klasu profesora mag. Andrea Skendera,smjer klarinet. Nakon pet godina srednje škole upisuje klarinet kod prestižnog austrijskog profesora i orkestralnog muzičara prof. mag. Johana Könighoffera u Grazu, nakon godinu dana se prebacuje u Klagenfurt gdje i završava svoj studij. Nakon studija u Klagenfurtu ponovo odlazi u Graz gdje upisuje umjetničko – orkestralni magisterij kod prvog klarinetista minhenske filharmonije, prof. mag. Wolfganga Klinsera.
U lijepo popupnjenoj crkvi sv. Ane svi su mogli kroz glazbu i otvorenost svojega srca osluškivati glas Božji.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...