+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

CRKVA SV. ANE U HLAPIČINI: KONCERT KLASIČNE GLAZBE – SIMON SOBOČAN I GOSTI

Dodano : 15.07.2017

CRKVA SV. ANE U HLAPIČINI: KONCERT KLASIČNE GLAZBE – SIMON SOBOČAN I GOSTI

U četvrtak 13. srpnja u crkvi Sv. Ane u Hlapičini održan je koncert klasične glazbe. Nastupili su: Simon Sobočan (klarinet), Danije Oto (klavir), Žana Sobočan (flauta), Špela Horvat (klavir) i Patrik Zamuda (klavir).
Izvođene su bile skladbe poznatih skladatelja: W.A. Mozart – Koncert za klarinet u A – duru, A.F. Doopler – Hungarische fantasie pastorale, F. Chopin – Grande valse brillante, J. Brahms – Sonata za klarinet i klavir u f – molu.
Organizator ovoga koncerta, Simon Sobočan, rođen je 24.02.1991. u Čakovcu, a živi u Lapšini (naša župa). Nakon Osnovne škole upisuje Srednju glazbenu školu u Varaždinu, u klasu profesora mag. Andrea Skendera,smjer klarinet. Nakon pet godina srednje škole upisuje klarinet kod prestižnog austrijskog profesora i orkestralnog muzičara prof. mag. Johana Könighoffera u Grazu, nakon godinu dana se prebacuje u Klagenfurt gdje i završava svoj studij. Nakon studija u Klagenfurtu ponovo odlazi u Graz gdje upisuje umjetničko – orkestralni magisterij kod prvog klarinetista minhenske filharmonije, prof. mag. Wolfganga Klinsera.
U lijepo popupnjenoj crkvi sv. Ane svi su mogli kroz glazbu i otvorenost svojega srca osluškivati glas Božji.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...