+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Dodano : 05.08.2018

SVEČANO OBILJEŽEN DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI
I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

U nedjelju 05. kolovoza svečano smo obilježili “DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA”.
Slavlje je započelo jutarnjom svetom misom koju je služio mons. Antun Perčić generalni vikar naše biskupije. U propovijedi je naglasio važnost kruha koja je povezana sa žrtvom, prije svega sa Kristovom žrtvom. Branitelji su dali svoju žrtvu koju treba cijeniti. Sve je pozvao na molitvu za domovinu. Na misnom slavlju su bili prisutni načelnik općine Dražen Crnčec, njegov zamjenik Martin Srša, neki članovi općinskog vijeća, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, branitelji, te predstavnici nekih udruga koje djeluju na području općine Sveti Martin na Muri.
Nakon misnog slavlja domači župnik je predvodio molitvu ispred spomen ploče poginulim braniteljima kod kipa sv. Martina biskupa gdje su predstavnici branitelja, općine, policije i udruga zapalili svijeće i položili cvijeće.
U popodnevnim satima je bilo zajedničko druženje kod “DOMA BRANITELJA”.

 

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...