+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

GODIŠNJE   ŽUPNO  KLANJANJE i DAN  ZAHVALNOSTI  ZA  PLODOVE  ZEMLJE

Dodano : 18.10.2017

GODIŠNJE   ŽUPNO  KLANJANJE
i
DAN  ZAHVALNOSTI  ZA  PLODOVE  ZEMLJE

 

Svake godine u našoj župi 10. listopada je godišnje župno klanjanje kada želimo kao vjernici posebno istaknuti vrijednosti  Božje prisutnosti u sakramentu euharistije. Stoga je čitav dan u župnoj crkvi bilo izloženo Presveto te su vjernici mogli dolaziti na klanjanje. Tijekom dana su bile tri svete mise.
Središnja misa bila je u 11.00 sati, a kod te svete mise u suradnji sa Osnovnom školom  zahvalili smo, posebno u prinosu darova, za plodove zemlje.
U posvećenoj hostiji Isus je realno prisutan i ostaje prisutan također i nakon misnog slavlja, zbog čega se hostije čuvaju u tabernakulu (svetohraništu)  i zbog toga se  klanjamo hostiji u kojoj je pravi Bog Isus Krist prisutan.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...