+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

GODIŠNJE   ŽUPNO  KLANJANJE i DAN  ZAHVALNOSTI  ZA  PLODOVE  ZEMLJE

Dodano : 18.10.2017

GODIŠNJE   ŽUPNO  KLANJANJE
i
DAN  ZAHVALNOSTI  ZA  PLODOVE  ZEMLJE

 

Svake godine u našoj župi 10. listopada je godišnje župno klanjanje kada želimo kao vjernici posebno istaknuti vrijednosti  Božje prisutnosti u sakramentu euharistije. Stoga je čitav dan u župnoj crkvi bilo izloženo Presveto te su vjernici mogli dolaziti na klanjanje. Tijekom dana su bile tri svete mise.
Središnja misa bila je u 11.00 sati, a kod te svete mise u suradnji sa Osnovnom školom  zahvalili smo, posebno u prinosu darova, za plodove zemlje.
U posvećenoj hostiji Isus je realno prisutan i ostaje prisutan također i nakon misnog slavlja, zbog čega se hostije čuvaju u tabernakulu (svetohraništu)  i zbog toga se  klanjamo hostiji u kojoj je pravi Bog Isus Krist prisutan.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...