+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Hlapičina ponoćka 2023.

Dodano : 24.12.2023

U Hlapičini, mjestu gdje tradicija odiše čarolijom, svake godine građani s nestrpljenjem iščekuju dolazak božićne ponoći. Uoči Badnjaka, selo oživi u pripremi za svečanu ponoćku, događaj koji okuplja zajednicu u duhu radosti i zajedništva.

Crkva, sa svojim zvonikom koji se uzdiže iznad krovova, postaje epicentar okupljanja. Svjetla oko crkve stvaraju čaroban ambijent, a zvuci božićnih pjesama odjekuju iznutra. Mještani oblače svoje najljepše odjeće, a djeca s iskricama u očima trče unaokolo, jedva čekajući trenutak kada će se otvoriti vrata crkve.

Unutar crkve, miris tamjana i svijeća ispunjava zrak dok se ljudi u molitvi pripremaju za ponoćnu misu. Svećenik dijeli tople riječi nade, ljubavi i radosti, podsjećajući sve prisutne na važnost bliskosti obitelji i prijateljstva.

Ponoćka u Hlapičini nije samo vjerski obred, već i prilika za zajedništvo, dijalog i razmjenu ljubavi među ljudima. Ovaj poseban trenutak u godini ostavlja neizbrisiv trag u srcima svih koji sudjeluju, stvarajući nezaboravne uspomene i jačajući veze unutar ove čarobne zajednice.

 

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....