+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Dodano : 06.07.2018

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 

U nedjelju 01. srpnja naša župa hodočastila je u svetište  „MAJKE BOŽJE BISTRIČKE“, te se tako pridružila zavjetnom hodočašću grada Varaždina.
Dan ranije na Mariju Bistricu stigol je više stotitna pješaka iz Varaždina i okolice, te  biciklisti iz naše župe koji sada već tradicionalno dolaze biciklima. Put od 85 km odvozili su sa pauzama za pet i pol sati. Da bi put bio siguran u pratnji su bile gospođe Marijana Vinko i Danica Posel, ali i najmanji pratioc mala Ana Posel kći od Zlatka i Danice Posel.
Po ugodnom vremenu vožnja je dobro prošla, iako pred  samu Mariju Bistricu bicikliste ja pratila i kiša. Nakon kraćeg odmora i okrepe. Biciklisti su sudjelovali na večernjem programu – putu svijetla.
Drugi dan 01. srpnja došli su i ostali hodočasnici autobusima  i automobilima iz više župa, tako i iz naše župe.
Nakon dolaska na Mariju Bistricu u svetište smo išli zajedničkom procesijom. U 9.00 sati je bila pobožnost križnog puta.  Misno slavlje je predvodio varaždinski  biskup mons. Josip Mrzljak.
Popodne nakon euharistijskog  klanjanja imali smo oproštajnu procesiju. Biscklisti su nakon misnog slavlja krenuli biciklima prema Svetom Martinu na Muri.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...