+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Dodano : 06.07.2018

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 

U nedjelju 01. srpnja naša župa hodočastila je u svetište  „MAJKE BOŽJE BISTRIČKE“, te se tako pridružila zavjetnom hodočašću grada Varaždina.
Dan ranije na Mariju Bistricu stigol je više stotitna pješaka iz Varaždina i okolice, te  biciklisti iz naše župe koji sada već tradicionalno dolaze biciklima. Put od 85 km odvozili su sa pauzama za pet i pol sati. Da bi put bio siguran u pratnji su bile gospođe Marijana Vinko i Danica Posel, ali i najmanji pratioc mala Ana Posel kći od Zlatka i Danice Posel.
Po ugodnom vremenu vožnja je dobro prošla, iako pred  samu Mariju Bistricu bicikliste ja pratila i kiša. Nakon kraćeg odmora i okrepe. Biciklisti su sudjelovali na večernjem programu – putu svijetla.
Drugi dan 01. srpnja došli su i ostali hodočasnici autobusima  i automobilima iz više župa, tako i iz naše župe.
Nakon dolaska na Mariju Bistricu u svetište smo išli zajedničkom procesijom. U 9.00 sati je bila pobožnost križnog puta.  Misno slavlje je predvodio varaždinski  biskup mons. Josip Mrzljak.
Popodne nakon euharistijskog  klanjanja imali smo oproštajnu procesiju. Biscklisti su nakon misnog slavlja krenuli biciklima prema Svetom Martinu na Muri.

 

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....