+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Dodano : 09.07.2017

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

U nedjelju 09. srpnja naša župa je hodočastila u Svetište Majke Božje Bistričke. Za nas vjernike otvorenost Božjoj milosti se ostvaruje na razne načine. Blažena Djevica Marija, majka našega Spasitelja Isusa Krista pokazuje nam pravi put kako doći do Isusa i kako slijediti Božju Riječ u životu. Svetište Majke Božje Bistričke u tome nam može puno pomoći.
Nakon dolaska na Mariju Bistricu bila je svečana zajednička ulazna procesija, potom križni put i misa, te mogućnost svete ispovijedi. Poslije podne nakon euharistijskog klanjanja bila je oproštajna procesija.
Dan prije u subotu 08. srpnja na Mariju Bistricu krenuli su biciklisti, koji su prenoćili na Mariji Bistrici te se u nedjelju priključili ostalim vjernicima i opet se vratili biciklima u Sveti Martin na Muri.
Unatoč vrućem i sparnom vremenu zajedništvo vjere, koje se ostvaruje kroz molitvu i razne pobožnosti i sakramente, bilo je na prvom mjestu.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...