+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Dodano : 09.07.2017

HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

U nedjelju 09. srpnja naša župa je hodočastila u Svetište Majke Božje Bistričke. Za nas vjernike otvorenost Božjoj milosti se ostvaruje na razne načine. Blažena Djevica Marija, majka našega Spasitelja Isusa Krista pokazuje nam pravi put kako doći do Isusa i kako slijediti Božju Riječ u životu. Svetište Majke Božje Bistričke u tome nam može puno pomoći.
Nakon dolaska na Mariju Bistricu bila je svečana zajednička ulazna procesija, potom križni put i misa, te mogućnost svete ispovijedi. Poslije podne nakon euharistijskog klanjanja bila je oproštajna procesija.
Dan prije u subotu 08. srpnja na Mariju Bistricu krenuli su biciklisti, koji su prenoćili na Mariji Bistrici te se u nedjelju priključili ostalim vjernicima i opet se vratili biciklima u Sveti Martin na Muri.
Unatoč vrućem i sparnom vremenu zajedništvo vjere, koje se ostvaruje kroz molitvu i razne pobožnosti i sakramente, bilo je na prvom mjestu.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...