+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

Dodano : 26.06.2024

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički molili i slavili vjeru. Atmosfera je bila ispunjena radošću i zajedništvom dok su hodočasnici započinjali svoje duhovno putovanje. Organizirani autobusi osigurali su udoban i siguran prijevoz za sve sudionike.

Nakon mise, vjernici su sudjelovali u procesiji do Križnog puta, gdje su imali priliku za osobne molitve i razmišljanja. Križni put je, kao i uvijek, bio posebno dirljiv trenutak, pružajući svima priliku za duhovno osvježenje i obnovu vjere.

Nakon duhovnog dijela hodočašća, vjernici su proveli vrijeme u druženju i razmjeni iskustava. Povratak kući bio je ispunjen pjesmom i molitvom, što je dodatno učvrstilo zajedništvo među sudionicima.

Župnik Mladen Gorupić izrazio je svoju zahvalnost svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji ovog hodočašća. Pozvao je sve vjernike da se i iduće godine pridruže hodočašću, te da nastave živjeti svoju vjeru u svakodnevnom životu.

Hodočašće u Mariju Bistricu još jednom je pokazalo snagu zajedništva i vjere među župljanima Župe Sveti Martin na Muri, te je ostavilo dubok trag u srcima svih sudionika.

 

Pročitajte još

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...

Proslavili proštenje presvetog srca Isusovog

U petak 7. lipnja 2024. godine svečano smo proslavili proštenje presvetog srca Isusovog. U našoj župnoj crkvi nalazi se oltar presvetog srca Isusovog. U kanonskoj vizitaciji iz 1784. g. navodi se da je sjeverna kapela Srca Isusova podignuta 1783.g. Prije misnog...