+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE U MARIJU BISTRICU

Dodano : 08.07.2015

a (9)a (5)

Naša župa hodočastila je u svetište Majke Božje Bistričke 05. srpnja, te se na taj način pridružila zavjetnom hodočašću grada Varaždina.

Hodočašću su se dan ranije priključili članovi BK Mure Avanture kao i župljani koji su biciklima u subotu u 13,00 sati krenuli u Mariju Bistricu. Poziv župnika na hodočašće rado je prihvatio predsjednik BK Mure Avanture Željko Rob, kao i direktorica Turističkog ureda Ivana Živčec. Za sve sudionike TZ Sveti Martin na Muri je platila smještaj i osigurala okrjepu i pratnju kombijem vlasnika Nikole Perčića iz Žabnika.

biciklistia (14)

Biciklisti hodočasnici u subotu su navečer došli u Mariju Bistricu, a ujutro u nedjelju su se priključili ostalim hodočasnicima, te su nakon pozdravne procesije u crkvi svi zajedno krenuli na križni put i prisustvovali svetoj misu u crkvi na otvorenom koja je započela procesijom u kojoj su sudjelovali članovi HKUU Sveti Martin u narodnim nošnjama. Misu je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U popodnevnim satima biciklisti kao i župljani su krenuli prema Svetom Martinu na Muri.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...