+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Dodano : 10.10.2018

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Od 06. – 08. listopada vjernici naše župe hodočastili su u svetište Majke Božje u Međugorje. Krenuli smo u subotu rano ujutro te oko podneva stigli u Međugorje.  U ugodnoj vožnji zajedno smo molili, razgovarali i kroz slušanje duhovnih pjesama svoje srce otvarali Božjoj milosti. Nakon odmora i osobne pobožnosti bila je zajednička priprava za svetu misu kroz molitvu krunice i razmatranja.  U večernjoj svetoj misi  uz prisustvo 60 svećenika i jednog biskupa,  propovijednik je na temelju čitanja govorio o vrijednosti kršćanskog braka. Od  21.00 – 22.00 sata je bilo klanjanje pred Presvetim.
U nedjelju smo imali ranu jutarnju svetu misu. Nakon doručka bila je pobožnost križnog puta na brdu „KRIŽEVAC“,  a poslije molitva na podbrdu. U popodnevnim satima otišli smo u nacionalni park „KRAVICA“ u Ljubuški, a pri povratku smo posjetili etno selo „HERCEG“.
U ponedjeljak nakon jutarnje svete mise i doručka polako smo krenuli prema Svetom Martinu na Muri. Prije samog polaska župnik je blagoslovio krunice, molitvenike, svijeće i ostalo što su vjernici ponijeli za uspomenu.
U plodonosnom druženju kroz tri dana vjerujem da smo se svi duhovno obogatili i dobili snage za svakidašnji život.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...