+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Dodano : 10.10.2018

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE

Od 06. – 08. listopada vjernici naše župe hodočastili su u svetište Majke Božje u Međugorje. Krenuli smo u subotu rano ujutro te oko podneva stigli u Međugorje.  U ugodnoj vožnji zajedno smo molili, razgovarali i kroz slušanje duhovnih pjesama svoje srce otvarali Božjoj milosti. Nakon odmora i osobne pobožnosti bila je zajednička priprava za svetu misu kroz molitvu krunice i razmatranja.  U večernjoj svetoj misi  uz prisustvo 60 svećenika i jednog biskupa,  propovijednik je na temelju čitanja govorio o vrijednosti kršćanskog braka. Od  21.00 – 22.00 sata je bilo klanjanje pred Presvetim.
U nedjelju smo imali ranu jutarnju svetu misu. Nakon doručka bila je pobožnost križnog puta na brdu „KRIŽEVAC“,  a poslije molitva na podbrdu. U popodnevnim satima otišli smo u nacionalni park „KRAVICA“ u Ljubuški, a pri povratku smo posjetili etno selo „HERCEG“.
U ponedjeljak nakon jutarnje svete mise i doručka polako smo krenuli prema Svetom Martinu na Muri. Prije samog polaska župnik je blagoslovio krunice, molitvenike, svijeće i ostalo što su vjernici ponijeli za uspomenu.
U plodonosnom druženju kroz tri dana vjerujem da smo se svi duhovno obogatili i dobili snage za svakidašnji život.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...