+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

I NAŠI MLADI SUDJELOVALI NA BISKUPIJSKOM KRIŽNOM PUTU MLADIH

Dodano : 21.03.2018

KRIŽNI PUT MLADIH VARAŽDINSKE BISKUPIJE
SUDJELOVALI I MLADI IZ NAŠE ŽUPE

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju održao se Križni put mladih Varaždinske biskupije pod geslom: “Pobijedi neprijatelja u sebi (usp. Ef 2,14). Ovogodišnji križni bio je na relaciji Mađarevo – Ljubešćica (subota) te Ljubešćica – Biškupec (nedjelja).
Nekolicina mladih iz naše župe uputilo se u ranojutarnjih satima prema Mađarevu gdje smo stigli već u 7h. Kako su u Mađarevo dolazili mladi iz cijele odmah po dolasku dobili smo doručak, te kao poklon metalne lončiće. Poslije doručka uslijedila je jutarnja molitva, koju je predvodio povjerenik za mlade vlč. Tihomir Kosec, te je dao kratke upute o križnom putu. Nakon toga krenuo je 18. po redu križni put mladih. Tijekom prvog dana kiša je od jutra neprestano padala, a po takvim uvjetima prešli smo ukupno 23 km, u kojima je bilo 6 postaja križnog puta. U subotu navečer kada smo stigli u Ljubešćicu, dočekala nas je večera, a nakon nje u školskoj dvorani bila je misa koju je predvodio vlč Tihomir Kosec. Nakon mise bilo je klanjanje koje je predvodio đakon Marko Domiter. Tokom noći, vremenski uvjeti su se promijenili pa nas je ujutro dočekao i snijeg. U nedjelju ujutro nakon doručka bila je jutarnja molitva, nakon koje smo krenuli dalje. Tijekom drugog dana, prešli smo ukupno oko 24 km te smo navečer oko 18h stigli smo u Biškupec gdje je misno slavlje predvodio biskup Josip Mrzljak. Nakon mise, svi smo se pozdravili i otišli kućama.
Na svim slavljima pjevanje je animirao biskupijski zbor mladih.
Treba se i zahvaliti organizatorima što su uspjeli organizirati i provesti ovaj križni put.
Valja napomenuti da je prijevoz organizirao dekanatski animator Nikola Levačić te mu se ovim putem zahvaljujemo.

Tomislav Sakač

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....