+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

IZLET ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA I ŽUPNOG KARITASA

Dodano : 10.10.2019

ČLANOVI ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA  I ŽUPNOG KARITASA ŽUPE SVETI MARTIN NA MURI  POSJETILI NEKOLIKO ŽUPA U SLOVENIJI I IVANJŠEVSKI VRELEC

U utorak 08 .listopada nakon jutarnje svete mise koja je služena za našu domovinu  članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa u zajedništvu sa župnikom i zvonarima imali su jednodnevni izlet u obližnju Sloveniju.
Prvo odredište izleta je bila župa Radenci gdje nas je dočekao župnik Štefan Krampač te progovorio o samoj župi i crkvi. Crkva je posvećena sv. Ćirilu i Metodu. Župu sada vode Salezijanci.
Nakon posjeta crkvi uputili smo se na mjesto gdje je bio prvi izvor vode radenske.
Nekada su Radenci pripadali župi Sv. Marije Magdalene u Kapeli. Ovu župu smo posjetili nakon Radenca. Tamo nas je dočekao župnik Frančišek Horvat, čiji pradjed je  iz Štrigove. Župnik je progovorio o samoj župi Kapela. S prekrasnog brežuljka na kojem se nalazi crkva predivan je pogled prema okolnim mjestima.
Poslije Kapele krenuli smo prema jednom od izvora radenske – „IVANJŠEVSKI VRELEC“. Tamo je iznad izvora postavljen kip Majke Božje. Nakon degustacije vode i okrepe izmolili smo krunicu.
Na ručak smo krenuli u Veliku Nedelju, a nakon ručka posjetili smo samostan redovnika „KRIŽNIKA“ pored Ormoža. U dobrom raspoloženju u večernjim satima vratili smo se u Sveti Martin na Muri.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...