+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

IZLET ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA I ŽUPNOG KARITASA

Dodano : 10.10.2019

ČLANOVI ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA  I ŽUPNOG KARITASA ŽUPE SVETI MARTIN NA MURI  POSJETILI NEKOLIKO ŽUPA U SLOVENIJI I IVANJŠEVSKI VRELEC

U utorak 08 .listopada nakon jutarnje svete mise koja je služena za našu domovinu  članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa u zajedništvu sa župnikom i zvonarima imali su jednodnevni izlet u obližnju Sloveniju.
Prvo odredište izleta je bila župa Radenci gdje nas je dočekao župnik Štefan Krampač te progovorio o samoj župi i crkvi. Crkva je posvećena sv. Ćirilu i Metodu. Župu sada vode Salezijanci.
Nakon posjeta crkvi uputili smo se na mjesto gdje je bio prvi izvor vode radenske.
Nekada su Radenci pripadali župi Sv. Marije Magdalene u Kapeli. Ovu župu smo posjetili nakon Radenca. Tamo nas je dočekao župnik Frančišek Horvat, čiji pradjed je  iz Štrigove. Župnik je progovorio o samoj župi Kapela. S prekrasnog brežuljka na kojem se nalazi crkva predivan je pogled prema okolnim mjestima.
Poslije Kapele krenuli smo prema jednom od izvora radenske – „IVANJŠEVSKI VRELEC“. Tamo je iznad izvora postavljen kip Majke Božje. Nakon degustacije vode i okrepe izmolili smo krunicu.
Na ručak smo krenuli u Veliku Nedelju, a nakon ručka posjetili smo samostan redovnika „KRIŽNIKA“ pored Ormoža. U dobrom raspoloženju u večernjim satima vratili smo se u Sveti Martin na Muri.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...