+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

IZLET ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA I ŽUPNOG KARITASA

Dodano : 26.06.2015

IMG_0003IMG_0007

U četvrtak 25. lipnja na dan „HRVATSKE DRŽAVNOSTI“ članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa zajedno sa župnikom imali su jednodnevni izlet. Ujutro je bila misa u župnoj crkvi za domovinu, a u 9.00 sati smo krenuli autobusom prema Višnjici.

U selu Zlogonje (župa Višnjica) smo se zaustavili i okrijepili sviježom izvorskom vodom. Po dolasku u Višnjicu razgledali smo župnu crkvu Pohođenja Bl. Djevice Marije te nam je domači župnik vlč. Dragutin Šimek progovorio o samoj župi i crkvi. Iza toga je bila okrepa u župnoj dvorani.

Zatim smo krenuli put Lepoglave gdje nas je dočekao župnik preč. Andrija Kišiček i župni vikar vlč. Nikola Markušić. U crkvi smo molitvu izrazili pjesmom, a župnik nam je progovorio o crkvi, župi i bl. Alojziju Stepincu.

Popodnevni dio našeg izleta bio je rekreativne naravi, te smo u Ivanečkoj Železnici imali roštilj, razgledali ribogojilište pastrva, molili krunicu…

U večernjim satima vratili smo se u našu župu Sveti Martin na Muri.

IMG_0013IMG_0022

 

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....