+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

Dodano : 16.06.2019

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

U nedjelju 16. lipnja u Čestijancu mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, u zajedništvu sa župnikom služio je misu povodom proštenja sv. Antuna Padovanskoga.
To je novo proštenje u župi Sveti Martin na Muri, uvedeno ove godine.
Na početku misnog slavlja mons. Perčić blagoslovio je obnovljenu kapelicu i kip sv. Antuna Padovanskoga. Pjevanje na misi je animirao zbor mladih uz vodstvo Patrika Zamude.
Mons. Perčić posebno je naglasio važnost današnjeg blagdana Presvetog Trojstva i sve pozvao na zajedništvo, te dodao kako je  sv. Antun Padovanski dobar primjer otvorenosti Bogu u službi ljudi. Mnogi posebno mole zagovor sv. Antuna kada nešto izgube da to nađu, a često se možda i mi izgubimo od Božje blizine, te smo pozvani  biti bliže Bogu, zaključio je mons. Perčić.
Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi kapelice i kupnji kipa sv. Antuna Padovanskoga. Na misi su bili i  načelnik općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Općina je također dala određeni doprinos u obnovi kapelice.
Poslije misnog slavlja bilo je zajedničko druženje uz prigodnu okrepu koju su pripremili mještani Čestijanca.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...