+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

Dodano : 16.06.2019

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

U nedjelju 16. lipnja u Čestijancu mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, u zajedništvu sa župnikom služio je misu povodom proštenja sv. Antuna Padovanskoga.
To je novo proštenje u župi Sveti Martin na Muri, uvedeno ove godine.
Na početku misnog slavlja mons. Perčić blagoslovio je obnovljenu kapelicu i kip sv. Antuna Padovanskoga. Pjevanje na misi je animirao zbor mladih uz vodstvo Patrika Zamude.
Mons. Perčić posebno je naglasio važnost današnjeg blagdana Presvetog Trojstva i sve pozvao na zajedništvo, te dodao kako je  sv. Antun Padovanski dobar primjer otvorenosti Bogu u službi ljudi. Mnogi posebno mole zagovor sv. Antuna kada nešto izgube da to nađu, a često se možda i mi izgubimo od Božje blizine, te smo pozvani  biti bliže Bogu, zaključio je mons. Perčić.
Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi kapelice i kupnji kipa sv. Antuna Padovanskoga. Na misi su bili i  načelnik općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Općina je također dala određeni doprinos u obnovi kapelice.
Poslije misnog slavlja bilo je zajedničko druženje uz prigodnu okrepu koju su pripremili mještani Čestijanca.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...