+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

Dodano : 16.06.2019

KATOLIČKA VJERA  MJEŠTANE ČESTIJANCA UČINILA SLOŽNIJIMA

U nedjelju 16. lipnja u Čestijancu mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije, u zajedništvu sa župnikom služio je misu povodom proštenja sv. Antuna Padovanskoga.
To je novo proštenje u župi Sveti Martin na Muri, uvedeno ove godine.
Na početku misnog slavlja mons. Perčić blagoslovio je obnovljenu kapelicu i kip sv. Antuna Padovanskoga. Pjevanje na misi je animirao zbor mladih uz vodstvo Patrika Zamude.
Mons. Perčić posebno je naglasio važnost današnjeg blagdana Presvetog Trojstva i sve pozvao na zajedništvo, te dodao kako je  sv. Antun Padovanski dobar primjer otvorenosti Bogu u službi ljudi. Mnogi posebno mole zagovor sv. Antuna kada nešto izgube da to nađu, a često se možda i mi izgubimo od Božje blizine, te smo pozvani  biti bliže Bogu, zaključio je mons. Perčić.
Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u obnovi kapelice i kupnji kipa sv. Antuna Padovanskoga. Na misi su bili i  načelnik općine Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša. Općina je također dala određeni doprinos u obnovi kapelice.
Poslije misnog slavlja bilo je zajedničko druženje uz prigodnu okrepu koju su pripremili mještani Čestijanca.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...