+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KRIŽNI PUT MLADIH VARAŽDINSKE BISKUPIJE

Dodano : 09.04.2019

KRIŽNI PUT MLADIH VARAŽDINSKE BISKUPIJE

Proteklog vikenda, u subotu i nedjelju održao se Križni put mladih Varaždinske biskupije pod geslom: “Ti me oživljavaš“ (usp. Ps 119, 93). Ovogodišnji križni bio je na relaciji Sv. Đurđ – Veliki Bukovec (subota) te Veliki Bukovec – Legrad (nedjelja).
Nekolicina mladih iz naše župe uputilo se u ranojutarnjih satima prema Sv. Đurđu gdje smo stigli već u 7h. Kako su u tamo dolazili mladi iz cijele biskupije odmah po dolasku dobili smo doručak, te kao poklon maramu – obilježje ovogodišnjeg križnog puta. Poslije doručka uslijedila je jutarnja molitva, koju je predvodio povjerenik za mlade vlč. Tihomir Kosec, te je dao kratke upute o križnom putu. Nakon toga krenuo je 19. po redu križni put mladih. Ove godine vremenski uvjeti su bili jako dobri – oba dana bilo je sunčano i polu-oblačno. U subotu navečer kada smo stigli u Veliki Bukovec, dočekala nas je večera, nakon koje je bila misa u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog. Misno slavlje predvodio je vlč. Tihomir Kosec. Nakon mise bilo je i klanjanje. U nedjelju ujutro nakon doručka bila je jutarnja molitva, nakon koje smo krenuli dalje, da bi navečer iza 18h stigli u Legrad gdje nas je dočekao biskup Josip Mrzljak, koji je zatim predvodio misno slavlje u župnoj crkvi Presvetog Trojstva. Nakon mise, bilo je prigodno druženje uz zakusku u staroj školi nasuprot crkve. Na ovom križnom putu sudjelovalo je više od 300-tinjak mladih iz biskupije, a u oba dana pređeno je više od 40 kilometara. Na svim slavljima pjevanje je animirao biskupijski zbor mladih. Osim vlč. Tihomira Koseca (povjerenika za mlade VB), uz nas je cijeli križni put bio i vlč. Tomislav Kos (župnik u Pribislavcu), dok je prvi dan bio vlč. Karlo Kruljac (kapelan u Pitomači), a drugog dana nam se priključio i vlč. Kristijan Stojko (župni vikar u Ludbregu).
Veliko hvala svim župnicima i domaćinima koji su nas dočekali i nesebično primili, obilno nas ponudili hranom i pićem te nam bili na raspolaganju kad je trebalo.
Valja napomenuti da je prijevoz organizirao dekanatski animator Nikola Levačić te mu se ovim putem zahvaljujemo.
Hvala svima još jednom u ime mladih iz naše župe i dekanata.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...