+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

Dodano : 30.10.2016

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

dscn2202

U našoj župi Sveti Martin na Muri već više godina održava se kursiljo za krizmanike. Tako je ovaj vikend 28. – 30. listopada održan kursiljo za kandidate sv. potvrde koju će primiti iduće godine.
Rektor kursilja bila je Ivana Krajačić, naša župljanka iz Sv. Martina na Muri. Uz nju je bila animator i Lucija Šilec, također rodom iz naše župe, a pomoćni animator Jelena Kutnjak isto rodom iz naše župe. Tu su bili još animatori iz ostalih dijelova naše biskupije. Čitavo vrijeme je bio prisutan i duhovnik kursilja varaždinske biskupije vlč. Stjepan Najman, koji je imao određene teme, a tu je bio i domaći župnik koji je također bio aktivan te sudjelovao sa temom u predavanju i vodio brigu oko svega ostaloga što je bilo potrebno.

Obrađene su različite teme: Tko sam ja? Traganje za vrijednošću, tri Kristova pogleda, vjera, ufanje, ljubav, kršćanin u svojoj crkvi, kršćanski život je drugačiji, sakramenti s naglaskom na euharistiju, zapreke u kršćanskom životu, ispovijed, pisma roditelja, Duh Sveti… Bilo je također dosta igre i razgovora, rada u skupinama i slobodnog vremena. Na kraju su krizmanici pisali dojmove te je većina njih jako zadovoljna.
Svi zajedno zahvalni smo Bogu i molimo snagu i milost za rast u vjeri!

dscn2183dscn2138

dscn2081dscn2090

dscn2100dscn2106

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...