+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

Dodano : 24.02.2019

KURSILJO (mali tečaj kršćanstva) ZA KRIZMANIKE

Ovogodišnji mali tečaj kršćanstva, odnosno kursiljo za krizmanike održan je 22. – 24. veljače. Ravnatelj je bio preč. Stjepan Najman, a rektorica Ivana Krajačić. Uz njih su još bili prisutni animatori: Elizabeta Haček, Hana Oblak, Jelena Kutnjak, Martina Sakač, Andrija Havaić i Tomislav Sakač.
Kroz tri dana obrađivane su različite teme: Tko sam ja,  traganje za vrijednošću, kakav je Bog – milosrdni Otac, Tri Kristova pogleda i milosni život, kršćanin u svojoj crkvi, osoba Isusa Krista – vjera, ufanje i ljubav, kršćanski život je drugačiji – produbljivanje, sakramenti kao sakramentalni život, zapreke u kršćanskom životu i kralježnica, Duh Sveti, apostolat – mi i svijet, četvrti dan i prijateljska zajednica.
Uz navedene teme je bio rad u grupama sa animatorima. U subotu je bila i sveta ispovijed i klanjanje u župnoj crkvi.
Posebno je bilo svečano na nedjeljnoj svetoj misi gdje su krizmanici aktivno sudjelovali. Na kraju svete mise svi su dobili mali križić kao znak za sudjelovanje na kursilju.
Naravno bilo je i slobodnog vremena, vremena za igru…
Na kraju su krizmanici u pismenom obliku izrazili vrlo pozitivne dojmove kako su u protekla tri dana dobro iskoristili vrijeme i duhovno se obogatili.
Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se kursiljo mogao održati.

Pročitajte još