+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

Dodano : 24.02.2020

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

U našoj župi sv. Martina biskupa 21., 22. i 23. veljače održan je kursiljo za ovogodišnje krizmanike. U našoj župi kursiljo je sastavni dio priprave za sakramenat sv. Potvrde. Svrha je takove priprave da krizmanici mogu iskreno doživjeti Božju prisutnost i ojačati svoju vjeru.
Uz voditelje vlč. Stjepana Najmana,  i vlč. Kristijana Stojko bili su prisutni animatori. Rektor je bila Petra Hudoletnjak. Domaći župnik je pozvao župljane da prate ovogodišnje krizmanike molitvom. Također su župljani, posebno roditelji, materijalno pomogli za troškove kursilja.
Bile su obrađene razne teme: Tko sama ja, milosrdni otac, tri Kristova pogleda, kršćanin u svojoj Crkvi, kršćanski život je drugačiji, čistoća i čisto hodanje, sakramenti, Duh Sveti, apostolat – mi i svijet..
Uz obrađene teme bio je rad u grupama, misa, klanjanje,  igre, slobodno vrijeme.
Na kraju su pisali dojmove koji su bili jako pozitivni.
Ujedno je kursiljo i vrlo dobra priprava za početak korizme.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...