+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

Dodano : 24.02.2020

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

U našoj župi sv. Martina biskupa 21., 22. i 23. veljače održan je kursiljo za ovogodišnje krizmanike. U našoj župi kursiljo je sastavni dio priprave za sakramenat sv. Potvrde. Svrha je takove priprave da krizmanici mogu iskreno doživjeti Božju prisutnost i ojačati svoju vjeru.
Uz voditelje vlč. Stjepana Najmana,  i vlč. Kristijana Stojko bili su prisutni animatori. Rektor je bila Petra Hudoletnjak. Domaći župnik je pozvao župljane da prate ovogodišnje krizmanike molitvom. Također su župljani, posebno roditelji, materijalno pomogli za troškove kursilja.
Bile su obrađene razne teme: Tko sama ja, milosrdni otac, tri Kristova pogleda, kršćanin u svojoj Crkvi, kršćanski život je drugačiji, čistoća i čisto hodanje, sakramenti, Duh Sveti, apostolat – mi i svijet..
Uz obrađene teme bio je rad u grupama, misa, klanjanje,  igre, slobodno vrijeme.
Na kraju su pisali dojmove koji su bili jako pozitivni.
Ujedno je kursiljo i vrlo dobra priprava za početak korizme.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...