+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

KURSILJO ZA KRIZMANIKE

Dodano : 30.05.2016

KRIZMANICI1DSCN0662

KURSILJO – KRIZMANIČKI TEČAJ
SVETI MARTIN NA MURI
27.05.-29.05.2016.

Kada je čovjek u Božjoj blizini, obasiplje ga Božja milost. Bog je očito imao iznimni plan za prošli vikend u našem Svetom Martinu na Muri. Naime, svojom je milošću svoje drage krizmanike od 27.05. do 29.05.2016. pozvao na druženje u sklopu Malog tečaja kršćanstva – Kursilja.
Zahvaljujemo Bogu na našim suradnicima, animatorima Petri Hudoletnjak, koja je potresnom pričom o svom životu u temi: Tko sam ja? dirnula u srce sve prisutne, osobito krizmanike što su napomenuli u dojmovima na kraju tečaja.
Nikolina Tomašić svojim nam je hrabrim svjedočenjem o problemu s pornografijom osvijestila opasnosti i izazove koje ona nosi.
Tajana Kontrec dala nam je majčinsku perspektivu odnosa u obitelji i Božje pomoći, a Ivana Krajačić nam je važnost molitve objasnila svojim iskustvima s molitvom.

DSCN0547DSCN0567
Anika Sačić dala nam je sebe u svojoj temi o prijateljstvu te nas inspirirala za veću suradnju s Bogom u našim aktivnostima svojom temom: Mi – apostoli u svijetu.
Animatorica Lucija Šilec proslavila je i rođendan te dobila komplimente kao odličan animator. O  ljepoti i važnosti predbračne čistoće, svoju je životnu priču s krizmanicima podijelio dragi mladi bračni par Karlo i Kristina Bambir i njihov mali Franjo.
Velečasni Stjepan Najman pobrinuo se za važne teme, te nam pobliže objasnio tko je Bog otac, Isus Krist i Duh Sveti.
Kursiljo je završio slavljem svete mise u nedjelju, a na kraju svete mise je vlč. Stjepan Najman blagoslovio medaljice sv. Benedikta koje jestavio svakom krizmaniku oko vrata kao vidljivi znak za ovaj kursiljo.

DSCN0672DSCN0653
Najviše smo uživali u raznim igrama koje je razigrani vlč. Najman pripremio za nas. Uz ručak i obilje finih kolača, za koje su se pobrinuli roditelji krizmanika, na radostan smo način osvijestili kako smo svi jedinstveni i da je svatko on nas dijete Božje, prekrasan i vrijedan, neizmjerno voljen od Boga upravo takav kakav je.
Župnik vlč. Ivan Herceg bio je logistika za sve što je trebalo. Tu je bila i  vrsna kuharica gospođa Nada i kuhar Damir Bogdan, stoga zahvaljujemo njima i svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj susret bude što veseliji. A dragi Bog neka osobito blagoslovi naše predivne, jedinstvene krizmanike, i neka ih osnažene darovima Duha Svetoga obdari milošću da kroz život kroče sigurno i radosno.

Bez duhovnog sazrijevanja ne možemo ni u drugim područjima sazrijevati.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...