+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MARTINSKA PROCESIJA

Dodano : 09.11.2019

MARTINSKA PROCESIJA

Drugi dan duhovne priprave za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe, započeo je misnim slavljem koje je predvodio župnik. Na misi su sviranjem i pjevanjem bila posebno aktivna djeca iz Osnovne škole, a sve to uz čitanja i molitvu vjernika animirale su vjeroučiteljica Ljiljana i učiteljica Valentina. Misno slavlje i „MARTINSKA PROCESIJA“ organizirane su u suradnji sa dječjim vrtićima „SMJEŠKO“ i „RIBICA“, te Osnovnom školom Sveti Martin na Muri.
Župnik je u propovijedi naglasio kako  ne smijemo jedni druge zaobilaziti, nikada, a posebno kada je netko u potrebi ili nevolji. Sveti Martin nam je u tome dobar primjer, zaključio je župnik.
Nakon  misnog slavlja molitvom i pjesmom krenuli smo u „MARTINSKOJ PROCESIJI“. Na početku procesije išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina. Pri završetku procesije pročitan je kratki životopis sv. Martina, te je  upriličena  scena rezanja plašta kojeg sveti Martin daje siromahu. Sveti Martin nas potiče da ono što imamo dijelimo s drugima. Tako su djeca dijelila kolače koje su donijeli sa ostalima.
Okupilo se više stotina vjernika.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...