+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA, BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Dodano : 23.04.2018

MISA I BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Na Uskrsni ponedjeljak , već tradicionalno u našoj župi, župnik  služi misi za sve vozače na početku otvaranja oldtimer sezone, a nakon misnog slavlja na Trgu Svetog Martina blagoslivlja vozače i vozila.
Tijekom misnog slavlja župnik je sve posebno pozvao da  ne zaborave tijekom zemaljskog putovanja slijediti pravi put, a to je put našeg  Spasitelja Isusa Krista. To je put na kojem nema prometnih nesreća. To je put koji nas vodi sigurno do cilja. Župnik je svima čestitao Uskrs i zaželio da uskrsnu radost pronose kroz svoj svakidašnji život.
Na misnom slavlju je je bio predsjednik oldtimer saveza Hrvatske Antun Presečki, predsjednik oldtimer kluba Međimurja Franjo Podgorelc kao i mnogi drugi. Bili su prisutni i gosti „PRVA KUBURA“ iz Višnjice sa zapovijednikom generalom Zdravkom Jakopom.
U ozračju prekrasnog dana bilo je lijepo druženje i nakon službenog dijela.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...