+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA, BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Dodano : 23.04.2018

MISA I BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Na Uskrsni ponedjeljak , već tradicionalno u našoj župi, župnik  služi misi za sve vozače na početku otvaranja oldtimer sezone, a nakon misnog slavlja na Trgu Svetog Martina blagoslivlja vozače i vozila.
Tijekom misnog slavlja župnik je sve posebno pozvao da  ne zaborave tijekom zemaljskog putovanja slijediti pravi put, a to je put našeg  Spasitelja Isusa Krista. To je put na kojem nema prometnih nesreća. To je put koji nas vodi sigurno do cilja. Župnik je svima čestitao Uskrs i zaželio da uskrsnu radost pronose kroz svoj svakidašnji život.
Na misnom slavlju je je bio predsjednik oldtimer saveza Hrvatske Antun Presečki, predsjednik oldtimer kluba Međimurja Franjo Podgorelc kao i mnogi drugi. Bili su prisutni i gosti „PRVA KUBURA“ iz Višnjice sa zapovijednikom generalom Zdravkom Jakopom.
U ozračju prekrasnog dana bilo je lijepo druženje i nakon službenog dijela.

 

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...