MISA POVODOM DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

MISA POVODOM DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

U nedjelju 13. kolovoza u parku župnog dvora služena je „SVETA MISA“ povodom središnje proslave dana turizma Općine Sveti Martin na Muri. Uz mnoštvo župljana bili su prisutni načelnik Općine Dražen Crnčec, njegov zamjenik Martin Srša, predsjednica općinskog vijeća Petra Novinšćak, potpredsjednik županijske skupštine međimurske županije Franjo Makovec (bivši načelnik Općine) i mnogi drugi…
Misno slavlje je služio domači župnik koji je sve pozvao na čvrstu vjeru te naglasio, kao što se dičimo ljepotom ovoga mjesta i marljivošću ljudi, da se ponosimo i svojom vjerom i da tu vjeru širimo i svjedočimo. Evanđelje ove nedjelje svjedoči o snazi vjere, ali i sumnji koja nas bože obuzeti. Župnik je naveo neke od stvari koje mogu oslabiti našu vjeru.
Sam Bog je rekao: „Nemaj drugih bogova! Ne izusti Imena Gospodina Boga svoga uzalud! Ne sagriješi bludno. Ne ubij!“ Itd. Žalosno je što ljudi ponekad kroje sebi pravila po svojoj mjeri! U takvom slučaju uzimamo si ulogu Boga i ponašamo se kao vrhovni zakonodavci koji misle da u svojim rukama drže ključ života, istaknuo je župnik.
Na kraju misnog slavlja svima je zaželio puno uspjeha uz obilje Božjeg blagoslova!

Skip to content