+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA POVODOM SREDIŠNJE PROSLAVE DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 13.08.2018

MISA POVODOM SREDIŠNJE PROSLAVE DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

U nedjelju 12. kolovoza u parku pored župnog dvora služena  je svečana sveta misa povodom središnje proslave dana turizma općine Sveti Martin na Muri.
Misu je služio domači župnik, a prije početka misnog slavlja sve prisutne je pozdravio, posebno načelnika općine Dražena Crnčeca, zamjenika načelnika Martina Sršu i  potpredsjednika županijske skupštine međimurske županije Franju Makovca.
U propovijedi se župnik osvrnuo na nedjeljnja čitanja te konkretizirao kako mi trebamo slijediti Božju Riječ. Starozavjetni prorok Ilija sukobio se s propovijednicima sa vrlo raširenoga štovanja Baala, poganskoga božanstva i kada je to učinio uspješno, morao je bježati. U pustinji se suočio sam sa sobom i Bog ga čudesno hrani kruhom i vodom. U evanđelju kaže Isus, ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Važno se hraniti tim nebeskim kruhom i dolaziti na svete mise. Svoje razmišljanje župnik je završio riječima drugog čitanja iz Pavlove Poslanice Efežanima: “Daleko od vas svaka gorčina i srdžba, i gnjev i vika. Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni, praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti”.
Pjevanje na misi je predvodio stariji mješoviti zbor uz kantora Božidara Frančića
Bilo je ugodno i lijepo  vrijeme, a  na misi se okupilo više stotina vjernika.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u tehničkom smislu za slavlje svete mise –  postavljanje bine, klupe, razglasa, posudbe suncobrama, kićenja…

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...