+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA SREDIŠNJE PROSLAVE DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 14.08.2016

dani turizma10

MISA SREDIŠNJE PROSLAVE DANA TURIZMA OPĆINE SVETI MARTIN NA MURI

U nedjelju 14. kolovoza u našoj župi služena je misa za sve žitelje Općine i župe, kao i svake nedjelje, ali danas je to bilo posebno povodom središnje proslave dana turizma općine Sveti Martin na Muri. Uz načelnika općine Franju Makovca, njegovom zamjenicom Petrom Novinščak, predsjednikom općinskog vijeća Draženom Crnčecom misi je prisustvovalo veliko mnoštvo vjernika. Misa je bila na otvorenom u parku župnog dvora. Prije početka misnog slavlja župnik je sve srdačno pozdravio, posebno načelnika, zamjenicu i predsjednika općinskog vijeća.

dani turizma3dani turizma6
U propovijedi je župnik sve pozvao da se ne stide svojeg kršćanstva. Budući da je danas i spomendan sv. Maksimilijana Kolbea, spomenuo je njegovu žrtvu za bližnjega, kada je molio da uzmu njegov život umjesto oca obitelji i muža u logoru Auswitz u Poljskoj za vrijeme II. svjetskog rata. Današnje sveto evanđelje donosi Isusove riječi:„oganj dođoh baciti na zemlju pa što hoću ako je već planuo!“ Oganj nas može razdijeliti, ali trebamo se naći na pravoj strani, odnosno Isusovoj zaključio je župnik.
Na kraju je svima čestitao mjesni praznik te na sve zazvao Božji blagoslov!

daniturizma9daniturizma8

dani turizma2DSCN1286

DSCN1271DSCN1279

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...