+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE – ZAZIV DUHA SVETOGA

Dodano : 06.09.2020

MISA ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE – ZAZIV DUHA SVETOGA

U nedjelju 06. rujna župnik je na otvorenome u parku župnog dvora služio svetu misu za početak nove školske godine. Posebno je pozdravio učenike, učitelje, djelatnike škole i ravnateljicu Petru Novinščak.
Današnja Božja Riječ nas poziva na iskrenost, osobito u našim međuljudskim odnosima. Ukoliko je moj bližnji pogriješio dobro ga je opomenuti, ali na samo, odnosno ne ga ogovarati okolo. I ja trebam biti spreman da i mene netko upozori, ali trebam biti spreman i oprostiti. Upozoriti bližnjega na propust nije u namjeri da se nekoga povrijedi, već da mu se pomogne. Tako u školi kada učitelj upozori dijete na ono što nije dobro, to čini zato što mu želi pomoći. Kada roditelji upozore svoje dijete da čini krivo to čine jer im žele dobro. Sv. Pavao nas potiče da temelj naših međuljudskih odnosa bude ljubav. On kaže: ljubav bližnjemu zla ne čini (usp. Rim 13.8-10), zaključio je župnik u  propovijedi.
Pjevanje na misi su animirali mladi pjevači, a svirao je Patrik Zamuda.
Na kraju svete mise župnik je svima poželio uspješnu novu školsku godinu i na sve zazvao Božji blagoslov.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...