+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA ZA STARIJE I NEMOĆNE

Dodano : 15.04.2019

MISA ZA STARIJE I NEMOĆNE

U nedjelju na blagdan cvjetnice u župnoj dvorani, u organizaciji župnog karitasa,  poslije podne služena je sveta misa za starije i nemoćne. Misu je služio vlč. Josip Horvat, svećenik u mirovini.
Tijekom mise svim starijima i nemoćnima je, u zajedništvu sa župnikom, podijelio sakramenat bolesničkog pomazanja.
U propovijedi je naglasio važnost Kristove žrtve i  križa, te potaknuo sve prisutne da strpljivo nose svoj križ.
Poslije misnog slavlja je bilo prigodno druženje koje su organizirali djelatnici župnog karitasa. Pjevanje na misi je predvodio stariji mješoviti zbor.
Svatko je dobio mali simbolični poklon kojeg su izradile žene iz Hlapičine  – udruga „AKTIV ŽENA“ .
Župnik se svima zahvalio i potaknuo i na daljnje pomaganje potrebnima, te naglasio kako je važno u svakom čovjeku prepoznati sliku Božju.
Uz lijepi broj prisutnih bio je nazočan i načelnik općine Dražen Crnčec.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...