+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

MISA ZAHVALNICA I PROSLAVA SVETOG HUBERTA

Dodano : 04.11.2018

MISA ZAHVALNICA I PROSLAVA SVETOG HUBERTA

U nedjelju 04. studenog u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku služena je sv. misa zahvalnica kojom smo zahvalili za sve plodove zemlje, ali i za svaki ljudski napor koji je uložen. Ujedno smo molili snagu i milost Božju da sve što činimo bude u skladu sa Božjom voljom. Današnja  sveta čitanja potiču nas na ljubav prema Bogu i bližnjemu, te je župnik stoga sve pozvao da prepoznaju Božju prisutnost u bližnjemu, a posebno ja istaknuo vrijednost rečenice iz prve Ivanove poslanice: „Rekne li tko: „Ljubima Boga“, a mrzi brata svog, lažac je. Jer tko ne ljubi svoga brata kojega vidi, Boga kojega ne vidi ne može ljubiti. I ovu zapovijed imamo od njega: Tko ljubi Boga, da ljubi i brata svoga (1 Iv 4, 20-21).
Na misi su sudjelovali i članovi lovačkog društva „Trčka“ Sveti Martin na Muri i gosti. Jučer je bio blagdan svetog Huberta, zaštitnika lovaca. Predaja kaže da se svetom Hubertu Krist objavio u svjetlećem križu koji mu je pokazao jelen, Hubert je u tom znaku prepoznao poziv da svoj život posveti Bogu. Župnik je naglasio da je križ za sve nas poziv da se više  otvorimo Bogu i njegovoj milosti.
Misno slavlje je uveličao  pjevanjem zbor mladih!

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...