+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

mons. Antun Perčić blagoslovio novo raspelo u Brezovcu

Dodano : 15.05.2017

BLAGOSLOV NOVOG RASPELA U BREZOVCU

U nedjelju 14. svibnja u naselju Brezovec župe Sveti Martin na Muri,  mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije,  blagoslovio je novo raspelo.  Mons. Antun Perčić ujedno je i rodom iz ovog sela.  U Brezovcu je postojalo raspelo, ali je dotrajalo te ga je bilo teško obnoviti, stoga se pristupilo gradnji novoga raspela u blizini prijašnje lokacije.


U 17.00 sati okupilo se oko stotinjak vjernika, uglavnom mještana Brezovca. Na početku je domači župnik sve prisutne pozdravio, posebno generalnog vikara mons. Antuna Perčića i načelnika Općine Franju Makovca, koji je i mještanin Brezovca, i zahvalio svima koji su izgradili ovo raspelo – mještanima Brezovca i Općini Sveti Martin na Muri. Potom je načelnik Općine Franjo Makovec izrazio zahvalnost svima posebno odboru za gradnju ovog raspela: Ignac Sakač, Mladen Dobranić i Franjo Makovec.


Na početku samog blagoslova pjevači su otpjevali pjesmu, a potom je uslijedio blagoslov koji je imao mons. Antun Perčić, koji je tkaođer svima zahvalio i pročitao natpis na križu, koji je preuzet s prijašnjeg raspela koje je bilo podignuto 1899. godine:

„HVALEN BUDI
JEZUŠ KRISTUŠ
O ČLOVEK PREMISLI SI
KULIKO JE ZATE TRPEL
DA TI JE NEBESKA
VRATA OTPRL (1899)

Mještani Brezovca i Općina
Sveti Martin na Muri premjestili i
obnovili 2017. godine

Po završetku blagoslova pjevači su otpjevali još jednu pjesmu. Poslije su svi ostali u prigodnom druženju kojeg su organizirali mještani Brezovca.
Neka Bog bude svima vječna nagrada i hvala.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...