+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

NA DAN BISKUPSKOG REĐENJA BL. ALOJZIJA STEPINCA ČLANOVI ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA I ŽUPNOG KARITASA POSJETILI ŽUPU KRAŠIĆ

Dodano : 26.06.2017

NA DAN BISKUPSKOG REĐENJA BL. ALOJZIJA STEPINCA ČLANOVI ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA I ŽUPNOG KARITASA POSJETILI ŽUPU KRAŠIĆ

U subotu 24. lipnja članovi župnog pastoralnog vijeća i župnog karitasa sa župnikom posjetili su župu Krašić. Po dolasku u župu Krašić dočekao ih je domači župnik vlč. Dragutin Kučan koji je vrlo detaljno opisao mjesto, župu i djelovanje bl. Alojzija Stepinca. Nakon toga je župnik vlč. Ivan Herceg služio svetu misu. Poslije mise bio je razgled kuće u kojoj je boravio bl. Alojzije Stepinac.
Poklopilo se da je upravo 24. lipnja bl. Alojzije Stepinac ređen za biskupa, te je to bilo obogaćenje za ovo hodočašće. Župnik Herceg je poklonio domaćem župniku knjigu o župi Sveti Martin na Muri u kojoj se nalazi jedno poglavlje bl. Alojzije Stepinac u Svetom Martinu na Muri. Naime, 01. rujna 1935. godine bl. Alojzije Stepinac podijelio je u Sv. Martinu na Muri sakramenat sv. potvrde.

Nakon mise i razgleda župe Krašić uslijedila je okrepa u svetojanskim bregima i posjet jednom mlinu u župi sv. Jana, gdje se moglo vidjeti kako se nekada proizvodilo brašno, što je i poveznica na našim nekadašnjim mlinovima na rijeci Muri.
U večernjim satima bio je povratak u Sveti Martin na Muri.

Pročitajte još