+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

NAŠI MLADI NA DEKANATSKOM SUSRETU MLADIH

Dodano : 21.02.2017

DEKANATSKI SUSRET MLADIH GORNJOMEĐIMURSKOG DEKANATA

U subotu 18. veljače u župi Selnica je održan dekanatski susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata. Susret je započeo u 18.00 sati u župnoj dvorani u Selnici. Susret mladih su vodili župnici iz Sv. Martina na Muri i Selnice – vlč. Ivan Herceg i vlč. Tomislav Leskovar.
U župnoj dvorani je najprije bio susret na temu: „Nije li gorjelo srca u nama“, odnosno Emaus. Tu temu je imao vlč. Ivan Herceg.
Tema je bila obrađena popratnim materijalima koje su mladi pratili preko projektora i pjesmama. Velečasni Herceg je potom sve to povezao sa svetom misom. Tada su se mladi podijelili u četiri grupe te pisali svoje osvrte o misi na temelju riječi: GOVORITI, SLUŠATI, DAVATI I PRIMATI.
Nakon prvog dijela krenuli su u crkvu gdje je bilo klanjanje. Klanjanje je pripremio i vodio župnik iz Selnice vlč.Tomislav Leskovar.
Poslije klanjanja je bilo prigodno druženje u slobodnom razgovoru u župnoj dvorani.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...