+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

NAŠI MLADI NA DEKANATSKOM SUSRETU MLADIH

Dodano : 21.02.2017

DEKANATSKI SUSRET MLADIH GORNJOMEĐIMURSKOG DEKANATA

U subotu 18. veljače u župi Selnica je održan dekanatski susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata. Susret je započeo u 18.00 sati u župnoj dvorani u Selnici. Susret mladih su vodili župnici iz Sv. Martina na Muri i Selnice – vlč. Ivan Herceg i vlč. Tomislav Leskovar.
U župnoj dvorani je najprije bio susret na temu: „Nije li gorjelo srca u nama“, odnosno Emaus. Tu temu je imao vlč. Ivan Herceg.
Tema je bila obrađena popratnim materijalima koje su mladi pratili preko projektora i pjesmama. Velečasni Herceg je potom sve to povezao sa svetom misom. Tada su se mladi podijelili u četiri grupe te pisali svoje osvrte o misi na temelju riječi: GOVORITI, SLUŠATI, DAVATI I PRIMATI.
Nakon prvog dijela krenuli su u crkvu gdje je bilo klanjanje. Klanjanje je pripremio i vodio župnik iz Selnice vlč.Tomislav Leskovar.
Poslije klanjanja je bilo prigodno druženje u slobodnom razgovoru u župnoj dvorani.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...