+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

NAŠI MLADI SUDJELOVALI NA KURSILJU NA KRAPNJU

Dodano : 15.07.2017

KRAPANJ – KURSILJO ZA SREDNJOŠKOLCE

Od 01. srpnja do 08. srpnja održan je na otoku Krapnju kursiljo za srednjoškolce. I ove godine sudjeovali su mladi iz naše župe: Ivona Kovačić, Lovro Posel, Maja Nemet, Ema Sobočan i Luka Kirec. Rektorica ovog termina bila je Ivana Krajačić, također iz naše župe.
Prilikom tečaja posjetio ih je i šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić.
Rektorica termina, Ivana Krajačić ukratko je biskupu opisala karizmu i metode Kursilja opisavši pritom jedan klasični dan na Krapnju. Naime, mladi su to popodne, nakon pokorničkog bogoslužja koje je vodio vlč. Zoran Grgić, provodili u šutnji kako bi u svojim srcima stvorili prostor susreta s Bogom i samima sobom. Msgr. Rogić podijelio je s njima radost što je ovih dana njegova biskupija domaćin misionarima koji djeluju širom svijeta, od Solomunskih otoka do Rusije. Nakon toga postavio je pitanje nakon kojeg je nastao tajac. Pitanje je glasilo: „Što je jedino u Nebu napravljeno ljudskom rukom?“ Ubrzo je mlada Petra rekla točan odgovor: „Isusove rane.“ Biskup je na točan odgovor zaključio kako su Isusove rane pomogle Tomi da Ga prepozna i učine ga sposobnima da, navješćujući Evanđelje, dođe do Indije, ali je i nas potaknuo da i mi ovdje prepoznamo svoj poziv pa da se odazovemo unatoč sumnjama. Za kraj druženja, msgr. Tomislav je poželio da Krapanj bude i iskustvo Božje blizine koji će sve krijepiti kad naiđu životni izazovi. Ovo je bio samo jedan dan u tjednu, dok je druženje trajalo cijeli tjedan. Nakon što mi ispunimo naša srca dodirom Božje blizine, na Krapanj će tokom narednih 8 mjeseci, to isto iskusiti i mlade obitelji, studenti i branitelji. Mali tečaj – Kursiljo želi potaknuti kršćanina na skladniji život u zajednici, te u njemu probuditi svijest da je pozvan živjeti u svijetu kojeg treba ustrajno produhovljavati, donošenjem evanđeoskog duha u sva područja života.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...