+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Obnova župnog dvora farofa – detaljan popis osoba i tvrtki

Dodano : 14.11.2023

Glavni inicijator obnove našeg župnog dvora vlč. Mladen Gorupić, te župljani koji su slušali njegove ideje, puni skepse, misleći da nije potrebna obnova, a osobito u ovo „krizno“ vrijeme gdje se pokazalo da se u zajedništvu i slozi, uz Božju pomoć i snagu, baš sve može, i ono što izgleda mnogima – nemoguće!

Zahvala svima koji ste pomogli svojim dobrovoljnim prilozima, neki i više puta, obnovu našeg župnog dvora.

Savjest nam nalaže da neke dobrotvore, bez kojih ne bismo ovaj posao ni započeli, a kamo li završili, moramo javno spomenuti i zahvaliti:

1. Naša Varaždinska biskupija – poduprla je naš projekt obnove i darovala nam za obnovu 47.460,00€.

2. Tvrta Sobočan d.o.o. – darovala nam je kompletan namještaj za župni dvor u iznosu 27.971,00€.

3. Naša Općina Sv. Martin na Muri – darovala nam je za obnovu 16.666€.

4. Tvrtka Vnuk d.o.o – darovala nam je 6.956,00€.

5. Tvrtka Proming d.o.o. – darovala nam je 6.000,00€.

6. Tvrtka Smartway d.o.o. – darovala nam je kompletnu vanjsku i unutarnju rasvjetu u iznosu 4.000,00€.

7. Tvrtka Vinko d.o.o. – darovala nam je sve komarnike, za kompletnu kuću u iznosu 3.150,00€.


Spomenimo njih petero, bez kojih taj započeti projekt, ne bi uspješno priveli kraju:

1. Nikola Sobočan, sin gosp. Franje.

2. Auto centar Baumgartner

3. Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak

4. Ivan Kutnjak zvani „sneha“.

Gospodin Ivek od prvog do zadnjeg dana bio je dušom i tijelom u obnovi. Baš ni jedan posao, nije prošao bez njegovog „blagoslova“, od majstora do materijala.
Nije štedio sebe, svoje vrijeme, svoju obitelj, svoj auto, svoj mobitel. Da bi prištedio novac za župu, mnoge poslove je sam učinio, ne pitajući za svoje zdravlje, sve je dao na kocku …
Mnogo mještana ga je napadalo, kritiziralo, pozdravljalo ga „hvaljen Isus naš gospodin“, no on je postao još jači, jer jakost i hranu primao je na nedjeljnoj i blagdanskoj svetoj Misi, živeći sakramentalnim životom.

Obnovu je uspješno vodio punih 13 mjeseci! Sve što je radio, radio je bez ikakve naknade, bez ikakvog novca, bez računice. Znam i vjerujem da će mu najveća plaća i nagrada biti kod Krista Gospodina.

5. Josip Sršan, direktor Murs Ekom

Gospodin Josip bio je desna ruka našem župniku Mladenu u rješavanju svih dozvola.
Često nam je župnik znao reći: da mi nema Josipa, tko zna kada bismo započeli obnovu župnog dvora. Nikad nije štedio vrijeme, uvijek je našem župniku bio na raspolaganju i u svemu mu pomagao.


Na kraju ću spomenuti još samo dvije osobe:

To je naša župna kuharica Katica Slavinić, koja se u ovih 13 mjeseci, načistila prašine, naprala suđa, nakuhala hrane i napekla kolača, a sve zbog onih koji su tu radili, da osjete da su dobro došli u kuću i da su dio župne obitelji.


 

Kratak osvrt predsjednika župnog  vijeća gosp. Stanko Perčić;

Dragi naš župniče!

Što reći na kraju: kad ste došli k nama, već na prvoj Misi, 19. studenog 2020, u vašem predstavljanju, osjetili smo Vaš mladenački duh, čovjeka od akcije, od rada, vašu nevjerojatnu upornost, a nadasve sposobnost i talentiranost!

Želim Vam zahvaliti za svaki vaš rad kako na duhovnom polju, tako i na materijalnom. Uvijek ste govorili: želim da župljani osjete da je župni dvor, njihov drugi dom, dom koji ostaje u Sv. Martinu i sve što se u njemu nalazi.

Vjerujem da će i ona manjina, koja je bila u tom projektu skeptična, shvatiti, kako je bilo nužno obnoviti župni dvor i stvoriti uvjete života dostojne čovjeka 21 stoljeća.

Župni dvor “farof” 14. studenog 2023. godine

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...