+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Oštećenje kapele sv. Margarete

Dodano : 02.01.2021

Dragi moji župljani!

Budući da smo svjedoci, da je ovih dana bilo više potresa u našoj domovini, a najteže su bili pogođeni gradovi Petrinje, Gline i Siska, te okolna sela, potres se je osjetio i u Sv. Martinu na Muri.

Naša kapela Svete Margarete u Kapelščaku također je stradala. Prva oštećenja na kapeli bila su u ožujku, a sada su vidljiva nova oštećenja.

Možete pogledati slike oštećenja:

Što se tiče župne crkve, tu se nije dogodilo ništa značajno. Nekoliko je crjepova skliznulo iz svog ležišta, te ćemo to u najkraćem roku popraviti. Što se tiče unutrašnjosti crkve, na nekoliko mjesta bila je vidljiva boja na podu crkve koja je otpala.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...